Majdanpek: Potvrđeno sedam lista za lokalne izbore u Majdanpeku 1Foto: Turistička organizacija Majdanpek

Opštinska izborna komisija u Majdanpeku potvrdila je i sedmu predatu listu kandidata za odbornike za lokalne izbore koji će biti održani u nedelju, 2. septembra.

Skupština opštine Majdanpek ima 31 odborničko mesto, a za mandate u lokalnom parlamentu predloženo je 149 kandidata za odbornike. Izuzev dve liste: „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Majdanpek“ i „Ivica Dačić i Dragan Marković Palma – SPS-JS“ koje imaju po 31 kandidata za odbornike, na preostalih pet lista je od 11 do 28 odborničkih kandidata, saznaje Danas od predsednika Opštinske izborne komisije, Miloša Jovanovića. Stanovnici majdanpečke opštine sa pravom glasa, na biračkom spisku ima ih 17.330, ali taj broj nije konačan budući da nije istekao rok za dodatni upis, prve nedelje u septembru biraće svoje predstavnike u opštinskoj Skupštini od kandidata koji su na izbornim listama: „Aleksandar Vučić-Zato što volimo Majdanpek“ koja ima 31 kandidata za odbornika, „Milan Krkobabić – PUPS – I Majdanpek je Srbija“ sa 23 kandidata, „Ivica Dačić i Dragan Marković Palma – SPS-JS“ sa 31 odborničkim kandidatom, „Dr Marko Radulović – Srpski pokret Dveri“ sa 28 kandidata za odbornika, „Vlaška stranka Most“ sa 13 odboričkih kandidata, „Vlaška stranka“ sa 11 kandidata za odbornike i Grupa građana „Dosta je bilo – Upalimo svetlo“ sa 12 odborničkih kandidata. Kako nam je rekao predsednik OIK Miloš Jovanović zbirna izborna lista biće utvrđena 22. avgusta i potom objavljena u Službenom listu opštine Majdanpek.

Na prethodnim lokalnim izborima u Majdanpeku, održani su 7. septembra 2014. godine takođe je učestvovalo sedam izbornih lista i četiri su obezbedile odborničke mandate. Tada je SNS sa 48,39 odsto osvojenih glasova imao 17 odbornika, DS sa 23,16 procenata glasova 8 odborničkih mandata, koalicija okupljena oko SPS (SPS, PUPS, JS i Socijaldemokratska partija Srbije) osvojili su 5 odborničkih mandata sa 16,85 odsto glasova, a lista nacionalnih manjina „Vlaška stranka“ je sa 3,02 odsto dobila jedan mandat. Ispod crte ostali su GG „Okupljanje za Majdanpek i Porečje“ koju su između ostalih činili i predstavnici LDP, NDS i URS, lista Grupe građana „Dosta je bilo – Saše Radulovića“, kao i lista „SPO – Iskreno za Majdanpek – Vladimir Božić“. Pre četiri godine u majdanpečkoj opštini bilo je upisano 18.347 birača, a njih 58,68 odsto izašlo je na biračka mesta. Vladajuću većinu činili su SNS i koalicija SPS-PUPS-JS-SDPS, a u opoziciji su bili DS i Vlaška stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari