Majkl Davenport: Srbija je bila veliko otkrovenje za mene

U proteklih nekoliko godina došlo je do suštinske promene u odnosu Beograda i Prištine *Veoma pažljivo nadziremo medijsku situaciju u državama kandidatima za članstvo u EU * Tokom poplava 2014. EU je reagovala kao da je Srbija već postala članica Unije *Nisam dobio odgovor od predsednice Skupštine povodom ometanja rada Odbora za evrointegracije
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji u oproštajnom intervjuu za Danas

Ostavite komentar


  1. Cast nam je bila,Vasa Ekselencijo,sto ste nam bili sugradjanin i prijatelj.
    Zao mi je sto se nasoj vlasti niste dopadali.
    Niste bili po meri nasih palanackih lidera i sitnih lopova koji traze drustvo za razne dilove samo za sebe.
    i smo danas,na zalost,drzava u kojoj se ceni Superhik,a trebao bi nam bar jedan Robin Hud.U mraku koji nas ceka,dani provedeni sa vama ce biti jedno od retkih svetlih tacaka .

  2. Kako ono kažu, o pokojniku i o državi iz koje zauvek odlaziš – sve najlepše!?

  3. Jedino sto mi se svidjalo kod Vas i cemu sam se divio je to sto ste govorili Srpski jezik bez i jedne gramaticke greske sa perfektnim znanjem svih padeza za razliku od nasih "gu, gi, ga" sugradjana.A o Vasoj politici mislim "onako" nedefinisano kao i o Vasim namerama.Jer ipak ne treba smatnuti s““ uma da ste Vi verovatno jedan od onih "zloglasnih Britanskih spijuna" koji nam kroz istoriju nista dobro nisu doneli,pocev od onih silnih bombardovanja tokom i posle Drugog svetskog rata pa sve do NATO bombardovanja.

  4. "Majkl Davenport: Srbija je bila veliko otkrovenje za mene… Moja porodica i ja smo se zaljubili u ovu zemlju. "

    … – Blago tebi – po onoj biblijskoj: "Blaženi ništi duhom jer njihovo je carstvo nebesko…" Još će ti veće "otkrovenje" biti kad za neki mesec shvatiš da je Srbija postala – Zapadnaja Rosijskaja Gubernija Serbija… Džaba ti tvoje visoke diplomatske škole!

  5. @VB
    Veoma snishodljiv komentar, što prelazi granice učtivosti. Dakle, druga krajnost.
    Dobro je radio g. Devenport, ali stalno se osjećao "štih" britanskog pogleda na stvarnost, koji je u kontradikciji sa interesima Srbije i srpskog naroda. Još od doba turke okupacije. Svejedno, želim mu sretan put, i dobro došao kao turist. Kao političar-ne.

  6. Има једна лепа српска пословица, која је као створена за ову прилику:
    Путуј игумане, не питај за манастир.

  7. Gospodin britanski podanik neslavno odlazi iz Srbije i hvala bogu da je tako. S obzirom da više neće biti ambasador u Evropi i da mu je završena karijera u EU, očito je da je nova misija na koju je raspoređen kazna zbog lošeg rada ovde. Šteta što javnost Srbije nije saznala više o aferama njegovog tima, već je o tome samo pisala briselska štampa.

Ostavite komentar


Politika

Nova: Ovo je raspored mandata liste „Biramo Beograd“, kandidata za gradonačelnika – Dobrice Veselinovića

Nova: Ovo je raspored mandata liste „Biramo Beograd“, kandidata za gradonačelnika – Dobrice Veselinovića

Šest članica dosadašnje koalicije “Srbija protiv nasilja”, koje su odlučile da izađu na beogradske izbore 2. juna potpisaće danas koalicioni sporazum, a Nova.rs ekskluzivno otkriva detalje njihovog dogovora. Koalicija će nositi naziv "Biramo Beograd", a nosioci izborne liste biće Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta i Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.