MALS formirao Radnu grupu za izradu procedura za smenu gradonačelnika peticijom 1foto EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Kosovsko ministarstvo administracije lokalne samouprave danas je imenovalo članove Radne grupe koja će izraditi uputstvo za određivanje procedure građanske inicijative za smenu predsednika opština, objavio je KoSSev.

Navodno zvanični dokument sa tim informacijama objavio je danas portal Gazeta 10.

Za predsednika Radne grupe za izradu uputstva danas je, prema tom dokumentu, imenovan Besim Mirtezani, a za njegovog zamenika Dževat Tafa, a članovi su Fetije Begoli, Flurim Arifi i predstavnici kancelarije kosovske predsednice i premijera, kao i Ministarstva finansija, rada i transfera i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Deo te radne grupe je i jedan predstavnik Centralne izborne komisije, kao i predstavnici kosovskih opština, a tu je i civilno društvo.

Tu radnu grupu, kako se navodi u dokumentu, podržali su kabinet ministra administracije i lokalne samouprave, kancelarija Evropske unije na Kosovu, predstavnici akreditovanih ambasada na Kosovu i OEBS.

Radna grupa je u obavezi da do 1. septembra završi uputstvo i preda ga sekretaru Ministarstva administracije lokalne samouprave.

Gazeta 10 i brojni mediji koji su preneli njihovu vest naveli su da je ova Radna grupa sastavljena u cilju smene četvorice albanskih gradonačelnika na severu Kosova, ali se u dokumentu to nigde ne navodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari