Manjinska inicijativa zabrinuta zbog krađe glasova i štrajka glađu tri poslanice 1Foto: Vojin Radovanović/Danas

Nevladina organiziacija Manjinska inicijativa saopštila je danas da je zabrinuta povodom postizborne krize izazvane nepravilnostima tokom izbornog dana, krađom glasova i prekrajanjem izborne narodne volje i istakla da staje iza odluke“ Srbije protiv nasilja“ i „Studenata protiv nasilja“ i daje punu podršku svim njihovim aktivnostima.

Navedeno je da je Manjinska inicijativa zabrinuta jednu od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ Mariniku Tepić koja se odlučila na štrajk glađu, ali za druge dve poslanice Stranke slobode i pravde koje su joj se pridružile.

Manjinska inicijativa navela je da razume te političke odluke i naglasila da svako ugrožavanje zdravlja ne bi bilo dobro.

„Da bismo odbranili interese Srbije moramo da budemo zdravi i spremni da se borimo za dobrobit naše domovine“, poručila je organizacija Manjinska inicijativa.

Istaknuto je da „dodatno zabrinjava“ zloupotreba izborne volje građana romske nacionalosti, uključujući i pretnje da „ako ne glasaju neće imati struju i vodu u svojim naseljima, kao i da će im biti ukinuta socijalna pomoć“.

Navedeno je da Romi u velikom broju žive u uslovima nedostojnih čoveka 21. veka i da je „držanje jednog naroda namerno i sistemski u takvim uslovima kako bi se za potrebe politike njima lakše manipulisalo ravno zločinu getoizacije i novog modernog ropstva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari