Manojlović (DS): Jovanov me označio kao saradnika Aljbina Kurtija, osećam se nebezbedno 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Poslanica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je da ju je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov na današnjoj sednici Skupštine Srbije označio kao saradnika premijera Kosova Aljbina Kurtija i da se zbog toga oseća nebezbedno.

„Vi znate kako je prošao (lider Gradjanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda) Oliver Ivanović nakon što je takva hajka u medijima protiv njega vodjena. Ko može meni i mojoj deci danas da garantuje bezbednost, nakon ovakvih istupa“, kazala je Manojlović novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je istakla da precizno govori o uslovima života Srba na Kosovu i Metohiji i da joj oni nikada nisu rekli da su im problem oznake na tablicama, već da ih „boli nepravda, korupcija, partijsko zapošljavanje i nepotizam“.

„Jesu mi govorili i da ih plaše i zastrašuju, da su uplašeni za svoju bezbednost, ali ne samo zbog toga što pored sebe imaju Aljbina Kurtija, nacionalistu, separatistu, velikoalbanskog zagovarača, ali se plaše i od nekih moćnika Srpske liste, ćerke firme Srpske naprene stranke“, kazala je Manojlović.

Ocenila je da zbog toga što govori o tome, doživljava uvrede, ali i da joj se sada „crta meta na čelu“.

Prethodno, na početku sednice Skupštine Srbije o rebalansu  budžeta Tatjana Manojlović, ustala je sa mesta tokom izlaganja Đorđa Todorovića (SNS), jer je, kako je naglasila, „targetirao novinare i medije“.

Todorović je reagovao na izlaganje poslanice grupe Ujedinjenih Marinike Tepić, koja je ocenila da je izjava na sudu svedoka saradnika Srđana Lalića o atentatu na predsednika Srbije moguć „politički marketing“. Todorović je rekao da je Evropol informaciju o atentatu prosledio još u januaru, kao i da je jedan deo javnosti bio upućen u to, dok su se „neki pravili mrtvi“.

„Hajde sada da vidimo tu nevinu opoziciju i nevine tajkunske medije, šta su radili protekle dve godine – naprednjaci od atentata prave propagandu. Ovo („Danas“) je list jednog tajkunskog glasila“, kazao je Todorović.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić rekao je da je Manojlović ometala sednicu i okrivio je za nepoštovanje osnovnog reda u Skupštini.

„U delu sednice kada se traže objašnjenja, ne replicira se i ne ukazuje na povrede Poslovnika. U tom delu nije dozvoljeno da mašete, ustajete sa mesta i na sred sale vičete“, rekao je Orlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari