Tatjana Manojlović podnela ostavku na mesto potpredsednice DS: "Nadalje ću od politike da se odmaram" 1Printskrin RTS

Nakon maratonske sednice predsedništva Demokratske stranke, na kojoj se tajnim gasanjem odlučivalo o kandidatima stranke za izbornu listu, Tatjana Manojlović podnela je ostavku na mesto potpredsednice Demokratske stranke. Kao razlog navela je da vrh stranke ne smatra njen doprinos dovoljnim i „ne ukazuju poverenje da u narednom periodu bude narodna poslanica“.

„Demokratskoj stranci sam dala najbolji deo sebe, bez kalkulisanja, trudila se da doprinesem vraćanju poverenja u organizaciju, koja je izložena konstantnom razgrađivanju tokom poslednje decenije. Sa kolegama sam uticala da se u javnosti vrati percepcija stranke časnih, posvećenih ljudi, iskrenih boraca za bolju Srbiju“, navodi Manojlovićeva.

Podseća da je u Narodnoj skupštini bila među nekoliko najaktivnijih opozicionih poslanika, „zbog čega sam trpela uvrede i pretnje najekstremnijih Vučićevih jurišnika, kao žena, kao majka, kao iskreni patriota“.

„Kako predsedništvo stranke i predsednik Zoran Lutovac to ne smatraju dovoljnim i svojim vrednovanjem ne ukazuju poverenje da u narednom periodu budem narodni poslanik, jedino logično je da na visoku stranačku funkciju dam ostavku. Ovo objašnjenje dugujem ne samo članovima stranke, već i velikom broju građana Srbije, koji su mi sve vreme davali bezrezervnu podršku kao narodnoj poslanici“.

Napominje da je drago što se okušala i u ovome i što je svim srcem radila za svoju stranku i za svoju zemlju.

Ona za Danas kaže i da će se ostati član Demokratske stranke, ali da će se ubuduće odmarati od politike i da će nastaviti da se bavi svojim izvornim poslom .

Kako saznajemo, za sada već bivšu potpredsednicu Demokratske stranke bilo je određeno tek 115 mesto na izbornoj listi, na šta ona nije pristala .

Ništa bolje nije prošao još jedan potpredsednik DS, Miodrag Gavrilović, koji je kao kandidat stavljen na 114 mesto na listi, što praktično znači da nema šanse da u novom sazivu parlamenta ponovo bude poslanik, budući da su očekivanja liste Srbija protiv nasilja kreću oko osvajanja nešto više od 71 mandata.

Od tog broja, očekivanja su da će devet mesta pripasti Demokratskoj stranci.

Mesta na listi koja su pripala DS, a koja imaju prolaz su po koalicionom sporazumu su 7, 14, 21, 30, 37, 44, 53, 61, 70.

To praktično znači da Zoran Lutovac, Dušan Kostadinović, Dragana Rakić, Nebojša Novaković, Srđan Milivojević, Ksenija Marković, Filip Tatalović, Nenad Mitrovic i Dragana Rašić imaju šanse da uđu ponovo u parlament.

Svi ostali kandidati DS, koji su se našli na mestima koja su određena za tu stranku -114, 130
137, 153, 160, 175, 183, 198, 207, 221, 230, 244, gotovo sigurno ne mogu da uđu u parlament.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari