Manojlović: Komentari me ne dotiču, niti mi imponuju, samo osećam ponos zbog blokada 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Od kada je Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i direktor kampanje organizacije Kreni – promeni, nakon uspešnih blokada puteva, to jest protesta širom Srbije, kao nikada ranije došao u fokus javnosti, njegov Tviter profil preplavili su komentari podrške, ali i nemali broj onih koji mu nešto zameraju, među kojima su i javne ličnosti.

Upitan kako komentariše poruke koje dobija na mreži, Manojlović za Danas kratko navodi: ”Niti me dotiče, niti mi imponuje. Trenutno samo osećam ponos zbog toga što sam učestvovao u veličanstvenim blokadama građana kojima smo pokazali da od nas zavisi u kakvom ćemo društvu i državi živeti”.

Na objavu Manojlovića da, koga zanima, može u nedeljnicima da pročita njegov intervju u kome govori zašto je Kreni – promeni ušao u kampanju protiv Rio Tinta, o ratnim i “mirovnim” profiterima i blokadama autoputeva, odgovorila je sociološkinja Vesna Pešić, koja je napisala “ovaj Savo Manojlović lupa o mirovnim profiterima, a on nikad nije čuo što se ne uklapa u njegov nacionalistički ekstremizam”.

– Morala sam i sama da se osvestim, nešto su mi se smučili ekološki-nacionalisti, to moralno zagađenje im ne smeta. Za njih neću glasati, neka zagađenje su im OK – napisala je Pešić.

Manojlović joj je uzvratio rečima “podržavam apele gospođe Pešić da ne glasate za mene”.

– Glasajte na ovim izborima za nekog ko može da pobedi. Čovek koji se ne kandiduje ne može da pobedi. Glasati za čoveka koji se nije kandidovao, to vam je kao beli listić. A beli listići nisu dobra ideja. Do pobede – poručio je Manojlović.

Bivši predsednik opštine Inđija i funkcioner Demokratske stranke Goran Ješić reagovao je na tvit Manojlovića u kojem navodi “Tim ratnih profitera: Nikolić, Vučić… ekipa Šešelj. “Mirovni” profiteri: Milo Đ, Vuk Drašković, Milićka, Beba Popović ekipa. O vama koji ste se osetili prozvanim nisam uopšte razmišljao. Ne znam što ste se pronašli. Mada bilo je tu trejdova”.

– Probaj da njačeš, pametniji si. Giška i Beli orlovi te pozdravili glupane – prokomentarisao je Ješić, a usledio je odgovor Manojlovića.

– Za nekog ko se “lizao” sa Dušanom Petrovićem u stranci, likom koji je ra****o pravosuđe pred izbore koje ste zbog toga izgubili za nekoliko hiljada glasova od ovih pacera koji nam sada rade sve ovo i to uz pomoć vaših medijskih i biznis kadrova, mnogo ste vi meni drčni na Tviteru – odgovorio je Manojlović.

On je prokomentarisao i objavu marketinškog stručnjaka Nebojše Krstića, koji je uz podeljenu vest da je u Slovačkoj uhapšen bivši premijer zbog organizovanja nedozvoljenog protesta, napisao “Srbijo, budi kao Slovačka”.

– Gospodin Krstić opet pljuje sopstvenu zemlju. Tvrdi da je naša policija nesposobna i da šačica demonstranata pravi haos ovde. Ko vas plaća gospodine Krstiću da pljujete sopstvenu zemlju – upitao je Manojlović u ironičnom tonu.

Pored kritika ali i pogrdnih komentara, ispod Manojlovićevih objava može se pročitati i nemali broj poruka podrške.

– Najveći je značaj onoga što gospodin Savo radi, po mom skromnom mišljenju, u tome što budi nadu da stvari mogu da krenu u drugom pravcu. Nasuprot je mašinerija zla, treba pronaći taj prsten koji ih drži u životu, pa formirati družinu prstena. Samo jako – komentar je sa jednog od profila.

“Gledam ove napade na Manojlovića, pa se setih kako mi je jedan mudar čovek rekao da ovde nema ni s kim ni za koga da se bori. Koliko god se ja mojim optimizmom opirala, sve sam bliža sličnom stavu. Daleko smo mi od razuma. Laku noć”, poručila je dama u jednom od komentara, na koji je Manojlović odgovorio.

– Ima, ima… Fokusirajmo se na one koji su pozitivni i žele pobedu. Previše energije trošimo na negativne komentare i ljude koji isisavaju energiju. Samo hrabro i pozitivno. “Nas je ipak više”. – što reče O.I. (Oliver Ivanović) – napisao je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari