Manojlović poručio Vučiću: "Kada je u pitanju litijum, odlučuje Amerika, a suverenista si u vezi međunarodne istrage" 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

„Šta će biti sa Srbijom i šta će se dešavati na Kosovu i Metohiji, za to se primaju nalozi od američke duboke države, da li treba da se kopa litijum ili ne, to će da utvrđuje nemačka stranka zelenih, ali kada treba da se sprovede međunarodna istraga da li je bilo krađe izbora – tad si velki državnik i suverenista,“ poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću direktor kampanja pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović.

Direktor kampanja pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović reagovao danas je na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će njegova vlast kopati litijum „ukoliko bude pametna i traži garancije od stranke zelenih u Nemačkoj“.

U kojoj to normalnoj zemlji predsednik Republike vam govori da će doći iz strane zemlje, Nemačke, politička stranka Zeleni, da utvrđuje da li je kopanje litijuma u skladu sa ekološkim standardima ili nije? To može samo u onoj nepostojećoj zemlji, koju je izmislio njegov kandidat za gradonačelnika, Nambiji da se desi“ poručio je Manojlović.

On je prokomentarisao i tvrdnje predsednika Vučića da su u Srbiji svi protiv kopanja litijuma, te da u Srbiji postoji jedan jedini čovek koji sme javno da se zalaže za kopanje litijuma a to je on lično.

„Čekaj bre, kako jedini čovek koji sme da se zalaže za iskopavanje litijuma u Srbiji? Jel imamo novu Rio Tinto ministarku Dubravku Đedović? Jel imamo staru Rio Tinto ministarku Zoranu Mihajlović, ona se prva zalagala za iskopavanje litijuma i za RioTinto? Ovim nadmetanjem sada ti učestvuješ u konkursu za novu Zoranu Mihajlović“ poručio je Manojlović predsedniku Vučiću u video snimku objavljenom na društvenim mrežama Kreni-Promeni.

Manojlović se osvrnuo i na Vučićevu izjavu iz Minhena u kojoj je najavio svoje sastanke sa, kako je rekao – „predstavnicima američke duboke države i Stejt Departmenta koji odlučuju o sudbini Srbije“.

„Da li će se u Srbiji kopati litijum, to treba da kažu nezavisni stručnjaci i narod. Nezavisni stručnjaci preko 60 profesora, akademika i naučnika je jasno na osnovu naučnih nalaza reklo da je to ekološko uništavanje Srbije, a narod je rekao šta je imao na blokadama i u onoj narodnoj inicijativi koju ste protivustavno sakrili – Srbija nije na prodaju!“ poručio je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari