"Maramice za suze, 9.000 dinara i 10 lira": Igor Simić odbio da primi humanitarnu pomoć Mitrovčana koju je skupio "Srpski opstanak" (VIDEO) 1foto: Printscreen/Facebook/Medija Centar Čaglavica

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić odbio je da primi pomoć koju su mu skupili građani severnog dela Kosovske Mitrovice kao deo akcije Građanske inicijative „Srpski opstanak“ koja je reakcija na Simićevo saopštenje u kojem prilaže dokumentaciju kojom je demantovao tvrdnje da prima osam plata.

„Građani Mitrovice su pokazali svoju humanost na delu. Oni su svoj prilog dali gospodinu Igoru Simiću koji je svoj vapaj izrazio na društvenim mrežama a koji su preneli pojedini mediji i u izjavi naveo da više nema platu po kosovkom sistemu da prima samo jednu platu. Podneo je dokaze, ali ne za privremene poslove koje obavlja za te firme. Što znači da on nije stalni zaposleni ali obavlja određene poslove kao frilenser u tim firmama. Pored toga, naveo je i da je Srpska lista ta koja hrani narod. Narod je sada izašao u susret da pomogne gospodinu Igoru Simiću da svojim skromnim donacijama u ovaj težak po njih finansijski period njima omoguće lagodan život na kakav su do sada navikli“, rekao je Arsenijević za „Radio KiM“.

Ističe da su građani donosili različite donacije.

„Ljudi su doneli jabuku, maramice za plakanje, masku, ljigavca uz komentare i davanje novca govorili su `Evo za milionče`, `Da pomognemo da samo oni žive`, što je dovoljan pokazatelj šta misle naši građani o Igoru Simiću i njemu sličnima“, kaže Arsenijević.

Iako su novac koji skupljen, a to je 9070 dinara i 10 lira, želeli da predaju Simiću, kada su sa njim došli do prostorija Srpske liste Simićeva sekretarica je, kaže Arsenijević, izašla i rekla da pomoć nije potrebna, te će novac biti uplaćen u humanitarne svrhe. Hranu i ostale poklone će Simiću poslati na kućnu adresu.

Skup „Za Igora“ u organizaciji „Srpskog opstanka“ iako je bio najavljen za 11 časova na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici počeo je kada se završio skup podrške Slađanu Trajkoviću. Na pitanje zašto nije došao da podrži skup i da li Trajkoviću pruža podršku, Arsenijević kaže da svakom nevinom čoveku na Kosovu pružaju podršku, ali da je „čudnim spletom okolnosti“ došlo do zakazivanja skupa podrške Trajkoviću u isto vreme kad je zakazan i ova akcija „Srpskog opstanka“.

„Čudnim spletom okolnosti kada smo mi najavljili prikupljanje humanitarne pomoći odjedamput, naprasno se organizovala podrška Slađanu Trajkoviću. Ako nema zle namere onda mi je žao što nisam priustvovao ali ipak postoji opravdana sumnja“, rekao je Arsenijević.

Građani koji su donosili novac i priloge nisu želeli da govore za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari