Marinika Tepić: Istraga u Austriji će dovesti do političara iz Srbije 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Reagujući na pisanje austrijskog javnog servisa (ORF) o operaciji „Ahilej“, u okviru koje je obuhvaćeno 10.000 osoba za koje se navodi da su povezane i pripadaju mafijaškim organizacijama u Srbiji i Crnoj Gori, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić napisala je na Tviteru „da se očekuje da će akcija dovesti do političara iz Srbije koji su povezani ili su bili u kontaktu sa njima“.

Tepić je napisala da je to najveća istraga ikad u Austriji i da se očekuje da će dovesti i do političara iz Srbije, prenosi N1.

ORF piše da je do sada u okviru ove operacije izrečeno više od 200 godina zatvorskih kazni. Kako se navodi u tekstu, u saradnji sa američkim FBI, dešifrovani su kriptovani razgovori putem mobilnih telefona. Istraga je, između ostalog, obuhvatila trgovinu drogom, mučenja i naručena ubistva.

U Austriji je na tome radilo, kako prenosi ORF, oko 15 istražitelja iz Federalne kancelarije kriminalističke policije i još na desetine drugih. Oni su analizirali razgovore, fotografije i video snimke više od 10.000 ljudi i oko 50 organizovanih kriminalnih udruženja povezanih sa Austrijom. U fokusu su, prenosi ORF, srpski i crnogorski klanovi.

U tekstu koji je ORF objavio na svom sajtu ne pominju se političari iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari