Marinika Tepić odreagovala na zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine Srbije 1Foto: SSP

Marinika Tepić, nositeljka liste „Srbija protiv nasilja“ oglasila sa povodom odluke da Skupština Srbije bude zakazana za 6. februar pre usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta.

Ona je na društvenoj mreži Iks napisala da je opozicjja juče tražila sednicu posle 8. februara, ali da vlast nije smala to da uvaži.

Od “baš me briga” za Evropski parlament i Rezoluciju o izborima u Srbiji 8. februara, do – brzobrzo konstitusanje Skupštine pre toga 6. februara! Tražili smo juče sednicu nakon 8. februara. Nisu smeli! Jer su prevaranti napumpali sebi procente organizovanim izbornim kriminalom“, napisala je ona.

Podsetimo, koalicija Srbija protiv nasilja (SPN) uputila je zahtev da se konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije održi posle 8. februara, kada će se o izborima u Srbiji izjasniti poslanici Evropskog parlamenta.

Predsednik Srbije izjavio je za vikend da „nije naročito zainteresovan“ za to šta će biti preporuka i odluka Evropskog parlamenta u vezi s ocenom izbora održanih 17. decembra u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari