Marko Đurić: Tema Kosova na veoma visokom nivou vraćena pred UN 1foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ocenio je večeras da je tema Kosova na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) na veoma visokom nivou vraćena pred UN, mimo „uobičajenih, rutinskih“ sednica tog tela.

Đurić je u izjavi za televiziju Pink ocenio da je međunarodna zajednica na toj sednici otišla „korak bliže ka najširoj mogućoj osudi delovanja Kurtijevog režima i ugnjetavanja Srba na Kosovu i Metohiji“.

„Dakle, 13 od 15 članica Saveta bezbednosti osudile su ili izrazile zabrinutost zbog delovanja Kurtija, a četiri od pet stalnih članica osudile su njegove mere vezane za dinar i druge koje preduzima“, naveo je srpski ambasador.

Upitan o rezoluciji Evropskog parlamenta o neregularnostima na decembarskim izborima u Srbiji i učešću predstavnika opozicije na sednici u Strazburu, ocenio da opozicioni politički lideri odlaze „toliko daleko“, samo da bi pokušali da dobiju podršku međunarodne zajednice za dolazak na vlast.

„Zanemaruju ono što su bazični interesi zemlje i pozivaju na sprovođenje mera i sankcija koje pogađaju ključne ekonomske, političke i sve druge tokove u našoj zemlji. Do toga, na sreću, neće doći“, naveo je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari