Marko Jakšić: Vučić dolazi da priča bajke

Predstavnik Narodnog pokreta Srba "Otadžbina" o predstojećoj poseti predsednika Srbije KiM

Ostavite komentar


  1. Gospodine Jakšiću, najbolje je da tražimo ono što nam nisu hteli dati i po cenu rata. Pa da nam otetu teritoriju oduzmu u celosti (što su već uradili), ili da sačekamo da sa Kosmeta se iseli i poslednji srbin. Bitno je da mi to nikada nećemo prihvatiti, kao da naš pristanak nekom treba. Govorite kao da su sve velike sile na našoj strani, a zapravo ni Rusija nije spremna preterano da se troši na našu teritoriju, na kojoj nikada nismo mogli da uspostavimo kontrolu u potpunosti.

    1. jos jedan zaludjeni vucicevac. zar je moguce da vas je taj lazov toliko sludio da nista ne razumete. pa svoje se ne daje. pa da li bi vi dali pola svoje kuce ako bi neki siledija usao u nju i zauteo je. pa naravno da nebi ogranicenjace. ili mozda bi. posaljite adresu. od takvih se uzima i dalje ko lako da l5t % dat ce i 50.

    2. Što traže da im damo nešto ako to nije naše? Što je bitno da mi to prihvatimo, kada su to uzeli, a predhodno nas bombardovali i razorili nam zemlju?

    3. Kada je Vučić (sa Šešeljem i Miloševićem) pozivao u rat protiv svih i svakoga, proglašavao se patriotom, nacionalno svesnim i spremnim da položi koliko god treba (tuđih) života za srpsku stvar, prozivao je sve druge da su izdajnici i strani plaćenici (to su im bile omiljene „teze“). U međuvremenu Srbija (kako god se u tom trenutku zvala) je izgubila sve ratove, mnoštvo života i nebrojeno materijalnih dobara. Sada Vučić (naravno i Šešelj, Dačić i ostali satrapi), ponovo, proziva sve koji nisu podleteli pod rep njegove „veličine“ i ovaj put predaje ljudstvo i sve drugo bez imalo trzavica (zarad samo svojih ekonomskih interesa), jedino što ponovo preti ratom (ne zove u rat) i naravno opet proziva izdajnike i strane plaćenike (doduše ne zna se šta ti drugi izdaju i ko ih plaća)… Narod, sluđen. Uveden u rijaliti (sva sredstva informisanja su sluge za režimska spinovanja, laži, obmane) zvani: „Vučić se svom silom bori za Srbiju“ narod bleji kao ovce i njače kao … sve zarad parčeta hleba ili uhljebljenja u neku službu (ili zapravo, družbu). Kada predsednik ne poštuje svoju zemlju i zakone zašto bi ih poštovao bilo ko?

  2. Prema planu AV bi trebao da čita ocjene iz svog indexa i da onda obznani narodu svoj prosjek ocjena. Kažu upućeniji da je isti imao najbolji prosjek ocjena u stotinu na jednog u novijoj istoriji Srbije. Ako ovo objavite onda Panović stvarno nije glavni i odgovorni urednik Danasa.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim 7

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim

"Mi uvek hoćemo na izbore, ali ovo što se sprema u Beogradu 2. juna nisu izbori, već izborna krađa koja je već dokumentovana slučajem iz Male Krsne. U toj farsi koja se izvodi u režiji Aleksandra Vučića i Kristofera Hila zaista nemamo nameru da učestvujemo i da joj na bilo koji način dajemo legitimitet. Uostalom, nijedan od elementarnih uslova za koliko-toliko fer i poštene izbore nije ispunjen, niti više može biti, što zbog vremenskih okvira, što zbog nemogućnosti da se i dalje vrši pritisak na vlast, nakon sloma koalicije Srbija protv nasilja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.