Marković: Nekoliko maski sa znakom SPS ne diže rejting 1Foto: Stanislav Milojković

Koalicija Za Kraljevinu Srbiju prozvala je socijaliste zašto su na maskama i drugom zaštitnom materijalu štampali logo Socijalističke partije Srbije.

U saopštenju monarhista medijima su prosleđene i fotografije medicinskom materijala sa oznakom „SPS“.

Predrag Marković, potpredsednik SPS-a, za Danas kaže da nije reč o odluci stranke već o maloj epizodi lokalnih odbora.

„Možda je neumesan politički marketing deljanja maski sa logom SPS-a, ali je to mala epizoda neke lokalne organizacije SPS, a ne čitavog SPS-a. Činjenica je da ne postoji centralizovana odluka Socijalističke partije Srbije o podeli zaštitnih maski sa logom SPS. Maske su delili neki opštinski odbori i pitam se koliko nekoliko maski sa našim logom može da utiče na povećanje rejtinga SPS, ako se zna da je naša partija već podelila osam miliona maski. Za razliku od Pokreta obnove Kraljevine Srbije nekoliko glasova gore-dole, SPS-u ne znači ništa“, kaže Predrag Marković. Dodaje da je on tu informaciju video na Fejsbuku i da je tako saznao za akciju nekih lokalnih organa SPS-a.

S druge strane Žika Gojković iz Koalicije za obnovu Kraljevine Srbije, koju čine POKS, Monarhistički front princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista, ocenjuje da je postupak socijalista „sramni čin vredan svake osude“.

– Štampanje naziva političke partije na zaštitnim maskama i njihova podela, dok traje nestašica ove robe, govori o perfidnom i žalosnom pokušaju sticanja jeftinih političkih poena. Nakon ovakvih postupaka, jasno je da je odluka ove partije da prestane sa predizbornim aktivnostima bila samo loša gluma i da nije ni bilo stvarne namere da kampanju prekinu. Danas nam je potrebna sabornost i to ona koja je i našu istoriju učinila tako slavnom, a ne podele i politikanstvo – navodi se u pisanoj izjavi Žike Gojkovića.

Novi datum glasanja 21. jun?

Podsetimo, izbori zakazani za 26. april prekinuti su i odloženi 15. marta kada je uvedeno vanredno stanje, a dotle predate liste za parlament i lokalne skupštine važe. Ostalo je još 40-ak dana kampanje, koja će prethoditi novom danu glasanja. Prema saznanjima Danasa, mogući novi datum glasanja o kome se razmišlja je 21. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari