Dragan Markovic - PalmaFoto: Beta/MILOS MISKOV/MO

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je danas da lideri Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Aleksandar Vučić, Zoran Zaev i Edi Rama „zaslužuju Nobelovu nagradu za mir“ zbog inicijative „Otvoreni Balkan“.

Marković je ocenio da je to „najvažniji sporazum u poslednjih 70 godina“, kojim se, kako je naveo, obezbeđuje mir na Balkanu.

„Gde je ekonomija vezana tu nema rata. Sporazum ‘Otvoreni Balkan’ danas obezbeđuje slobodan prolaz ljudi i roba, ali pre svega obezbeđuje mir na ovim prostorima, posebno između Srba i Albanaca i zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Zoran Zaev i Edi Rama zaslužuju Nobelovu nagradu za mir“, naveo je predsednik Jedinstvene Srbije a prenela ta stranka.

Marković je ocenio da inicijativi treba da se priključe i Sarajevo i Priština.

„Onaj ko je protiv tog sporazuma taj nije za mir i saradnju. Kurti i Izetbegović još žive u prošlim vekovima i to ih održava. Rat se na prostorima bivše Jugoslavije završio pre 30 godina i ne treba da zaboravimo šta se dešavalo, ali moramo da gledamo kako da sarađujemo“, naveo je Marković.

On je najavio da će u organizaciji Jedinstvene Srbije, oko 1.000 poljoprivrednika iz Srbije 28. avgusta otići u grčko letovalište Paralija gde će, kako je naveo, provesti četiri ili pet dana.