Marsenić (Novi DSS) o Konačnom izveštaju misije ODIHR: Na diplomatski način rekli da izbori nisu bili fer 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić ocenio je da je danas objavljeni Konačni izveštaj kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o izborima u Srbiji korektan i da je diplomatskim jezikom aktuelnoj vlasti poslata poruka da izbori nisu bili fer.

On je kazao gostujući na Radio-Televiziji Vojvodine da su članovi Novog DSS-a očekivali takav izveštaj i da nije bilo realno očekivati da će ODIHR bilo koga optužiti za izbornu krađu.

„Ovaj izveštaj je očekivan, u pitanju je jedno stručno telo i nije bilo logično da oni nekoga optuže za izbornu krađu, ;ali se u svakoj rečenici provlači to da je bilo neregularnosti i ;na diplomatski način su saopštili da izbori nisu bili održani pod fer uslovima“, rekao je Marsenić.

Komentarišući ocenu premijerke Srbije Ane Brnabić da je tim dokumentom „stavljena tačku na sve laži i besmislice o krađi izbora u Srbiji“, Marsenić je kazao da to nije tačno i da sledi početak novog procesa borbe za bolje izborne uslove.

On je kazao da je protiv međunarodne istrage izbornih nepravilnosti u Srbiji zato što „ne treba deo suvereniteta dati EU i problem treba da rešimo sami“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari