Martinović: Ja sam doktor, ali ne za tu vrstu problema 1Aleksandar Martinović Foto: FoNet / Zoran Mrđa (arhiva)

Balša Božović, poslanik Demokratske stranke zatražio je od Skupštini Srbije objašnjenje da li je tačno da su šef Srpske napredne stranke u parlamentu Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić nezakonito izabrani za predavače na Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

„To je važno da se zna , jer građani im daju platu. Martinovića plaćaju i ovde u parlamentu i i u Višoj medicinskoj školi, ali pored toga ima još četiri plate. Dakle ukupno šest plata“, rekao je Božović, koga su poslanici vlasti tokom čitavog dana prozivali da nedovoljno dolazi u parlament i da više vremena provodi po kafićima.

Božović je na sednici parlamenta pročitao deo zapisnika o redovnom inspekcijskom nadzoru Ministarstva prosvete, a koji je preneo BIRN, u kome je navedeno da pod hitno treba da se raskinu nezakoniti ugovori koje su preko SNS stekli Martinović i Orlić u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

„Strukovni medicinski tehničar i strukovna medicinska sestra babica. To su oblasti gde predajete vas dvojica kao visoki zvaničnici SNS. U međuvremenu je osam žena ostalo bez posla, a jednoj je uručen raskid ugovora po prestanku porodiljskog“, rekao je Božović, dodajući da je sramotno da Martinović dok je na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru on prima šest plata.

Reagujući na opasku Božovića predsedavajući parlamenta Vladimir Marinkoviuć rekao je da je osnovno ljudsko pravo – pravo na rad .

„Neka radi na pet fakulteta ako hoće, za to smo se valjda borili to je osnovno ljudsko pravo – pravo na rad“, kazao je Marinković. Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić negirao je da Martinović radi u Višoj medinskoj školi u Ćupriji i optužio Božovića da opet laže.

„Božović je uhvaćen u laži ponovo. Strašno je ljut i ne može da oprosti što ga je Martinović više puta raskrinkao. Ovo što govori apsolutno ništa tačno nije. Pošaljite ga na umivanje i dajte mu šećera i vodu. Stvarno mu treba“, rekao je Orlić.

Prozvani Aleksandar Martinović, koji se nakon izvesnog vremena pojavio u skupštinskoj sali rekao je da je degutantno da odgoavra na laži i neistine.

„Od 2007. godine sam poslanik u skupštini i nikada nisam primao platu u parlamentu . Ja bez politike mogu da živim i bez poslaničke plate, ali ne i ti. U tome je razlika između mene i tebe“, istakao je Martinović, dodajući da su on i Orlić fakultete završili učeći i da ga nisu kao Božoviću“završavali tata i Vesna Rakić Vodinelić“.

Martinović je kazao i da ne vidi zašto bi trebalo da ga bude sramota što radi.

„Vi imate jedan zaista ozbiljan problem. Ja jesam doktor, ali za tu vrstu problema nisam“, kazao je Martinović. Božović mu je odgovorio da nije sramota raditi, ali da je sramota nezakonito biti nezaposlen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari