Martinović: Ja znam, a i svi vi, koga predstavlja Hitler na karikaturi 1Foto: N1

Aleksandar Martinović, šef skupštinskih naprednjaka i predsednik Administrativnog odbora, ocenio je da je karikatura na naslovnoj strani Danasa, u kojoj Hitler i Gebels hrane dva poslanika mlekom prevazišla granicu dobrog ukusa i zdravog razuma.

“Taj karikaturista je udario šamar celom srpskom narodu, jer znam ja, a i vi svi, koga na toj karikaturi predstavlja Hitler, a tom čoveku je pobijena cela porodica u vreme drugog svetskog rata”, rekao je Martinović na sednici Administrativnog odbora.

Prema Martinovićevim rečima, ono što je još čudnije je što je ta karikatura izašla iz pera čoveka koji se hvali da je antifašista, da mu je porodica stradala od fašista.

“Možda on misli da je to primereno da crta ovakve karikature, ali ja ne mislim, jer to nanosi štetu Srbiji, štetu tom listu i posebno karikaturisti”, rekao je Martinović i upitao šta bi se desilo da se u Nemačkoj pojavila neka takva karikatura.

On je ocenio i da su opozicija u Srbiji danas mediji Danas, Vreme, NIN, razne blogerke, BIRN, a ne opozicija koje ima dovoljno u parlamentu, a koja iz raznoraznih razloga, iako joj nije uskraćeno i nijedno pravo ne dokazuje na sednice.

“Takvi mediji služe kao opozicija u Srbiji, mediji koji su militantni i koji u stvari predstavljaju samo crno – belo i koji stalno kukaju kako su im ugrožene medijske slobode. Da li je neko  pozvao bilo kog novinara na odgovornost, ali zato smo mi svaki dan na udaru i to velikog broja štampanih i elektrtonskih  medija“, rekao je Martinović.

On je dodao da ti mediji jako dobro znaju šta rade i za koga rade i oni su preuzeli ulogu opozicije, jer je, kako kaže, opozicija nesposobna.

Inače na sednici Administrativnog odbora kažnjena su ponovo novčano dva poslanika opozicije. Đorđe Vukadinović je kažnjen sa 40 odsto od plate, ili 28.000 dinara, dok je Dijana Vukomanović  kažnjena sa  7.000 dinara, odnosno 10 odsto od plate.

Podsetimo, nakon današnjeg izdanja našeg lista i karikature Predraga Koraksića Koraksa reagovali su i Ministarstvo kulture i informisanja i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i Pokrajinska vlada,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.