Marton (LSV): Savet Evrope i OEBS da se uključe u rešavanje katastrofalne situacije u medijima 1Aleksandar Marton Foto: LSV

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton izjavio je danas da će ta stranka uputiti zahtev Savetu Evrope i OEBS-u da se te međunarodne organizacije uključe u rešavanje „katastrofalne situacije“ u medijskom prostoru Srbiji.

On je u saopštenju, povodom pisanja pojedinih medija o poslaniku pokreta Ne davimo Beograd Radomiru Lazoviću, ocenio da je medijska scena u Srbiji postala „polje gebelsovske propagande, na kom dominiraju jezik mežnje, pozivi na linč i obračun sa neistomišljenicima“.

„Mediji su puni osuđenih ratnih zločinaca i kriminalaca koji po ceo dan seju mržnju, zagađuju javni prostor i prete neistomišljenicima. Očekujemo hitnu reakciju ovih međunarodnih institucija i civilizovanje medijske scene u Srbiji“, istakao je Marton.

Dodao je i da će LSV sličan zahtev uputiti i Regulatornom telu za elektronske medije (REM), koji „najzad mora da počne da radi posao koji mu je u nadležnosti“, kao i da će tražiti od tužilaštva da „izađe iz dubokog zimskog sna i da sankcioniše govor mržnje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari