Marton (LSV): Zrenjaninom se vlada nasiljem 1Aleksandar Marton Foto: LSV

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton optužio je danas gradsku vlast u Zrenjaninu predvođenu Srpskom naprednokm strankom da tim gradom vladaju uz pomoć nasilja.

„Nasilje prema građanima iz godine u godinu, iz dana u dan sve je izraženije. Nasilje je po tom pitanju da mi nemamo pijaću vodu, da je 16 hiljada ljudi bilo manje na popisu 2022. nego na popisu 2011. godine, nasilje prema političkim neistomišljenicima, nasilje prema nezavisnim medijima koji praktično i ne postoje u Zrenjaninu, sem u nekoliko pozitivnih slučajeva“, naveo je Marton u saopštenju za javnost.

Optužio je gradsku vlast za „nestručnost i bahatost“ i kao primer naveo Nacrt plana razvoja grada Zrenjanina za 2023. godinu.

„Praktično su ga potpuno nakaradno napisali do te mere da on ne može da se menja. To je toliko loše napisano da su opozicione stranke formirale radnu grupu, pogledale taj materijal i donele odluku da ga odbace i da ga napišu ponovo. A napisaće ga ponovo kad pobede na lokalnim izborima“, poručio je Marton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari