Medijski odjek fotografija iz Davosa: Vučić prvo sedi sam, posle se okrepljuje supom 1Printskrin Instagram, Budućnostsrbijeav

Od panela u Davosu na kome su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti se u medijima u Srbiji dosta očekivalo, međutim, pažnju je najviše privukla fotografija na kojoj se srpski predsednik izdvojio od ostalih učesnika.

Fotografije je objavila agencija Beta, preuzimajući ih iz kabineta predsednika Makedonije Steve Pendarovskog, i na njima se vidi Vučić kako sedi iza svih učesnika, koji su grupisani u krugu, dok je on na stolici pozadi.

Radio televizija Srbije koja ima izveštača sa Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, u okviru kog je i održan panel o Zapadnom Balkanu, i koja je prva izvestila javnost da će do panela doći, do objavljivanja fotografije objavila je na svom sajtu samo vest da se panel održava.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Davosu sa liderima regiona na panelu Diplomatski dijalog na Zapadnom Balkanu, u okviru Svetskog ekonomskog foruma (WEF). Panelu prisustvuje i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kao i član Izvršnog komiteta, direktor Svetskog ekonomskog foruma za Evropu, Evroaziju i Srednji istok Mirek Dušek. Skup će moderirati predsednik WEF Borge Brende, objavila je RTS.

Pored Vučića u diskusiji će učestvovati i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, premijer Albanije Edi Rama, premijer Crne Gore Dritan Abazović, predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto, kao i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, navodi se na sajtu RTS.

Vučić će posle toga, kako je planirano, imati i poseban sastanak sa Borjanom Krišto, objavila je RTS na sajtu.

Vest o sastanku sa Krišto, postavljena je na Instagram nalogu Budućnostsrbijeav, preko koga se Vučić najbrže obraća javnosti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Na društvenoj mreži Tviter je među prvima fotografiju sa usamljenim Vučićem komentarisao Bojan Pajtić, bivši predsednik DS i premijer Vojvodine u više mandata, sada profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Fotografije sa sastanka objavila je na svom Tviter nalogu i slovenačka ministarka spoljnih poslova Tanja Fajon, koja je sedela pored Aljbina Kurtija.

Posle panela na Instagram nalogu Budućnostsrbijeav, objavljeno je kako se Vučić u pauzi okrepljuje supom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari