Međak (Evropski pokret u Srbiji): Ne postoji niko više desno od Vučića 1Foto: FoNet/Milica Vucković

Aleksandru Vučiću ukrupnjavanjem opozicije izbačen iz ruke adut da je jedina proevropska opcija u zemlji i da nema alternativu, ocenio je danas potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji Vladimir Međak.

U intervjuu za današnji list Nova, Međak je naveo da je Vučić jednu deceniju plašio dolaskom desničara ukoliko ga Evropa ne podrži, a da je sada sam postao ekstremna desnica.

„Pozicija srpske opozicije se u očima međunarodne zajednice promenila, a osnovni momenat bio je ukrupnjavanje. Time je opozicija, za početak, poslala poruku da je postala relevantan faktor. Zato što se ujedinila oko jedne ideje, a ta ideja jeste proevropska“, rekao je Međak.

On je ocenio da je Vučićev problem to što na političkoj sceni u Srbiji trenutno ne postoji niko ko je više desno od njega.

Naveo je da je Rezolucija Evropskog parlamenta (EP) o izborima u Srbiji samo jedna rezolucija u seriji onih koje je doneo EP.

„Nije se desila ni iz čega. Čitava serija rezolucija EP pokušavala je da ukaže na to da u Srbiji nešto nije u redu, a vlast se na to oglušavala, pravila blesava i minimalizovala sve to. Ovakva rezolucija je bila neminovna, jer uvek postoji jedna kap koja prelije čašu“, rekao je Međak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari