Međusobne optužbe Jovanova i Lutovca na RTS: Degutanta opozicija i SNS kabadahije 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić -zajedno možemo sve“ u Skupštini Srbije Milenko Jovanov rekao je danas da redovno, jesenje zasedanje parlamenta počinje, kako je to i previđeno, naredne sedmice, ali se još ne zna da li će biti plenarne sednice.

„To zavisi od toga koji se akti nađu u proceduri, predsednik Skupštine određuje kada će biti plenarne sednice“, rekao je Jovanov u sučeljavanju sa šefom poslaničke grupe Demokratske stranke Zoranom Lutovcem, na Radio televiziji Srbije, koja je protekla u uglavnom žučnoj raspravi.

Lutovac je istakao da „lokalni SNS kabadahija“ u Pećincima ne dozvoljava da deca politički nepodobnih roditelja idu u vrtić, mada je „inspektor naložio da se to omogući“.

„Ostavite decu na miru i sve koji drugačije misle. Zašto Aleksandar Vučić ne ode u Pećince i odvede ovu decu u vrtić, on treba da je predsednik svih građana“, upitao je Lutovac, a Jovanov je rekao da je ponašanje iz opozicije „dugutantno“ jer kao „lešinari“ pokušavaju da na svakoj temi naude Vučiću i SNS.

On je tvrdio  da niko ne uskraćuje prava deci i da Lutovac „izvitoperuje istinu“, koji mu je uzvratio pitanjem – „zašto deca nisu u vrtiću“.

Tema je bilo i Kosovo, Lutovac je naveo da je „neprihvatiljivo da se kosovsko pitanje koristi u propaganđe svrhe pa je glavna poruka u režimskim medijima, sa nedavne skupštinske sednice, da Vučić ima izvanrednu bešiku da ne ide u toalet“.

„Kosovo je za mene ono što je u Ustavu, o statusu Kosova ne može da govori autokratski režim niti jedan čovek“, rekao je Lutovac, uz opasku Jovanova da je „licemer“ jer su u autokratijama opozicioni lideri u zatvoru a ne na državnoj televiziji.

Dodao je i da je program DS o Kosovu bez sadržaja, kao „nastup za Mis univerzum – mir u svetu i slično“.

Završnica suočavanje je prošla u povišenim tonovima, uz upadanje u reč i nadvikivanje, nakon što je Lutovac podsetio na nastup Jovanova iz jedne ranije emisije na RTS, kada je Lutovac napustio gostovanje, ali je, kaže, u sličnom maniru Jovanov nastupao i na sednici Skupštine o Kosova pitajući „da li smo popili terapiju“.

„Gospodine Lutovac, ja sam bio zabrinut za vas“, kazao je Jovanov, dok je voditeljka pokušala da smiri situaciju. Lutovac je uzvratio da se nada da će Jovanov biti u novoj Vladi, „da izađe iz Skupštine jer tamo stvara lošu atmosferu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari