Medved: Nisam zabrinut za mere Srbije 1Ministar branitelja Hrvatske Tomo Medved Foto: Wikipedia

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je da ga ne zabrinjava mogućnost da mu Beograd zabrani ulazak u Srbiju i pozvao Vladu Srbije da se pozabavi stanjem u svojoj državi i da se suoči sa činjenicama iz novije istorije i osobama koje Hrvatskoj upućuju ratno huškačke poruke.

Predlažem im da se pozabave svojim unutrašnjepolitičkim pitanjima i suoče sa činjenicama iz novije istorije, rekao je Medved, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da se nađe na popisu osoba kojima je zabranjen ulazak u Srbiju.

Medved je ocenio da je Hrvatska donela ispravnu odluku o zabrani ulaska u zemlju ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, posle niza njegovih provokacija i ratno huškačkih izjava.

Uz konstataciju da ne želi da ulazi u unutrašnje odnose u Srbiji, Medved je rekao da bi bilo dobro da se u Srbiji pozabave osobama koje prema Hrvatskoj upućuju ratno huškačke poruke, javlja HINA.

Treba da se pozabave svojim funkcionerima, zaustave takav pristup prema Hrvatskoj i svoj narod suoče sa prošlošću i onim što su radili devedesetih godina u Hrvatskoj, izjavio je Medved.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari