Mekalister: Nadam se dogovoru o izborima, bojkot nije rešenje

Ostavite komentar


  1. Ja ne razumem ovakve izjave…uz duzno postovanje sta je pesnik hteo reci? Sto mora da se sada dodje do dogovora, kada ne postoji unazad 7 godina…gde je bio do sada? Mislim dogovor! I zasto mora, a ranije nije morao? I sto SNS sada mora da popusti, kada do sada nije popustao? Pa Vucic tvrdi da su uslovi nikada bolji i da ne utice na uredjivacku politiku priv. medija, na REM! Sta onda mora? Sta je problem EU, da prizna da podrzava autokratu zato sto im treba? I to mi ostali da aminujemo…pa dokle?

    1. Pa nek ide u Severnu Koreju da tamo organizuj demokratse isbore, tamo bi to pre uspeo nego u ovakvoj Srbiji. Politički život u Srbiji je isti kao u doba Staljina i Enver Hodze. Za razliku od drugih zemalja real socijalizma koje suposle pada Berlinskog zida 1989. napravile „prvi korak“ (lustraciju, kakvu takvu…) u „normalnost“ . Naši su nas staljinisti umesto tranzicije i lustracije (komunizma i svemoći službi) odveli u seriju sumanutih ratova (mi smo u „ratnom stanju“ 30godina, 10 g ratova i 20 g poricanja ratnih poraza i održavanja ratnih tenzija, ratne mržnje kao stil žiovta). Bez tog „prvog koraka“ nema ništa od Srbije….samo dalje propadanje i dalje emigracije….

  2. Kad se pogledaju rezultati koje je napravila Vuciceva lista na Kosovu (97%) onda je izlazak opozicije na izbore cist mazohizam. Bojkotom se medjutim postize da opozcija potrazuje sve neizasle glasace kao svoje. Uz malu izlaznost eto opoziciji vecine. A onda…juris na Skupstinu, sa Cedom kao 5-og oktobra ili bez njega

  3. Vrhunski cinizam EU. Podržavaćemo AV do poslednjeg Srbina… idi pričaj Džonsonu kako da poštuje parlament.

  4. Mekalister clan nemacke partije CDU cija je predsednica Angela Merkel, je dosao da pomogne Vucicu. Cudno kako ne primecuje u kakavom je nivou sloboda medija u Srbiji, kako ne primecuje da su institucije razorene, ne primecuje da su ljudi bili na ulicama celu zimu i prolece, da je opozicija napustila parlament i da su i protestanti i opozicija izneli zahteve. On ne kaze mora se raditi na slobodi medija, ne on kaze opozicija mora da prekine bojkot izbora. BOJKOT

  5. Nećemo na izbore….u Srbiji vlada medijski mrak…opozicija može da se čuje na samo radiju…gleda na Nova s,N1,Naša tv,Al Jazzira,Dw,Glas Amerike,uskoro i Euro News…čita se u Danasu,Vreme,Nin..hocemo Cnn,Bbc..Sputnik..Ps.ovde je medijski gore nego u S.Koreji…

  6. Malo je reći da smo mi jedna gnjila banana država, gde ovakvi predstavnici stranih agentura rovare uzduž i popreko.

    1. Ma kakav bojkot,to je engleski pojam,na cirilici se to kaze…? Mislim,prezir…!!!

  7. Kako ne uspevate da se dogovorite sa britancima već dve godine a ovde ste došli da popujete. Setite se uzrečice Nemačka iznad svih, kada dolazite u Srbiju da pomognete diktatoru.

  8. Jasno je da opozicija nece na izbore, nista im ne odgovara, jer je nesposobna za nesto drugo. To je veoma zalosno, ali istinito.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.