Memlji Krasnići ozvaničio kandidaturu za predsednika DPK   1Foto: Miloš Miljković

Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići ozvaničio je kandidaturu za predsednika stranke za izbore koji će biti održani u subotu 3. jula, saopštio je DPK i potvrdio sam Krasnići na Fejsbuku.

Krasnići je prvi zvaničnik koji je ozvaničio kandidaturu, a kako je najavio, DPK će 3. jula „imati demokratski izborni proces“ u kojem će biti izabran predsednik stranke.

„Ponosan na naš put i osećajući veliku odgovornost koju imamo za budućnost Kosova odlučio sam da se kandidujem da vodim stranku. Potpuno sam uveren da ćemo zajedno izgraditi profil i tim koji su nam potrebni da bismo Kosovu i njegovim gradjanima pružili istinsku političku adresu koja im je preko potrebna“, napisao je Krasnići na Fejsbuku.

Kako je dodao, više je nego odlučan da oslobodi potencijal demokratije, meritokratije i posvećenosti kako bi DPK bio otvorena vrata za sve koji žele i imaju šta da daju državi, društvu i državnim institucijama.

Krasnići je bio potpredsednik stranke, ministar kulture i ministar poljoprivrede i šef poslaničke grupe DPK u Skupštini Kosova.

Među analitičarima i dobrim poznavaocima situacije u DPK očekuje se da drugi kandidat za predsednika bude Enver Hodžaj.

Izborima na kojima se bira predsednik stranke nisu, kako je uobičajeno, prethodili izbori na svim nivoima organizovanja, i oni će biti održani pre izbora za gradonačelnike i odbornike opština na Kosovu, koji su zakazani za 17. oktobar ove godine.

Od kraja prošle godine, kada je Kadri Veselji otišao u Hag po optužbama Specijalnog suda za OVK pa do sada stranku je kao vršilac dužnosti predsednika vodio Hodžaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari