Merežko: Teško je predvideti da li će Ukrajina priznati Kosovo, odluka je na Zelenskom

Ostavite komentar


  1. Samo vi priznajte za Srbiju ne znaci nista ali vi ce te tek onda videti sta ostaje od vas.

  2. Marežko je? Koliku težinu nosi njegova reč? Bukvalno nemaju svojih problema, pa ajde malo da zabijaju nos u tuđe stvari. I ja vidim da on očijuka sa našim moćnim neprijateljem, NATO savezom, pa mi nije pravo. Šta ćemo sada?

  3. Svakome ko zna da je Ukrajina dobila status kandidata za clanstvo u EU, jasno je da je „priznavanje kosovske nezavisnosti“ USLOV za svaku drzavu koja tezi ka clanstvu u EU i da ce Ukrajina kao uostalom i Srbija MORATI prvo da prizna Kosovo pa tek onda postane clanica EU.
    Mnogi zaboravljaju da su taj „uslov“ morale da ispune i SLO i Hrvatska i CG., i svaka druga drzava koja iskreno zeli u clanstvo EU tako da ce i za Ukrajinu Kosovo postati „kamen spoticanja“ na njenom putu ka clanstvu u EU, ili ce ga priznati ili ce kao i Srbija „vecito ostati na evropskom putu“ !

  4. Mi nikako da se suočimo sa događanjima i na Kosovu 90ih, stalno samo „oni nas bombardovali“, „oni nama oteli Kosovo“, a šta je na Kosovu bilo pre tog bombardovanja, i kako je 1998 (Vučić postao ministar za dezinformacije…) došlo do otvorenog rata, e to je tabu, ili „laži sa zapada“.

    Dok se time ne pozabavimo, i iz toga nešto naučimo, nismo ni društvo a kamoli „ozbiljna država“. Društvo koje beži od sebe (vidi anketni odbor Skupštine) i traži izgovore da se ne bi time pozabavilo, je bruka…..

    Tek kada nam to uspe i to bez nasilja i pretnji, ćemo moći bar delom da shvatimo i posledice.

  5. Smatram da je stav oko Kosova gospodina Milana St.Protića racinalan.Parafraziram:
    Da Srbija dozvoli članstvo Kosovu u UN i isti ćas bude članica EU.
    Ako je to moguće,narod Srbije bi malo prodisao,a ovu garnituru,lustrirati i sudski procesuirati za kriminalne aktivnosti,ne afere kako se to često kaže.Nije Jovanjica afera,već ne dozvoljen uzgoj droge pod okriljem državne mafije.

  6. Ако Украјина призна тзв. Косово републику и ми ћемо признати „Крим“!?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.