Merkel danas stiže u posetu Srbiji 1Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN MARQUARDT

Nemačka kancelarka Angela Merkel stiže popodne, na početku puta u zemlje Zapadnog Balkana, u zvaničnu posetu Srbiji gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je najavljeno iz predsedništva Srbije nemačka kancelarka sleteće na aerodrom „Nikola Tesla“u Beogradu oko 16 časova, a oko 18.00 će biti priređena ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija posle čega će imati razgovore sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Merkel i Vučić će se posle razgovora obratiti medijima, a zatim će Vučić za nemačku kancelarku prirediti radnu večeru.

Tokom posete Beogradu Merkel će imati i razgovore sa predstavnicima civilnog društva svih šest ekonomija Zapadnog Balkana.

Iz kabineta kancelarke ranije je najavljeno da će u fokusu razgovora dvoje državnika biti bilateralni odnosi, ekonomsko-politička pitanja i pitanja evropske perspektive.

Angela Merkel narednog dana putuje u Tiranu gde će se sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom, zatim će imati zajednički ručak sa šefovima vlada zapadnobalkanske šestorke, a potom i odvojene sastanke sa premijerima Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Kosova.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Merkel danas stiže u posetu Srbiji”

  1. Po meni ranije je trebala je mnogo više da uradi na Balkanu na smirivanju strasti, a sad na kraju karijere ne znam koliko će vredeti njeni saveti.

  2. Sigurno ce da nas primi u EU. I da se izvini za bombardovanje 1999. I povuce priznanje Kosova, Hrvatske i Slovenije. I isplati stare ratne reparacije…

  3. Svakako da je čast što na kraju svoje političke karijere što će doći u Srbiju.Iskreno rečeno mislim da ranije je trebala je mnogo više da uradi na Balkanu na smirivanju strasti, a sad na kraju karijere ne znam koliko će vredeti njeni saveti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.