Metla: Skandalozno što objekte MUP-a čuvaju privatne firme 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović izjavio je danas da „skandalozna činjenica da je čuvanje objekata MUP-a Srbije povereno privatnim firmama za fizičko-tehničko obezbeđenje potvrđuje ne samo da je borba protiv korupcije mrtvo slovo na papiru, već da je Srbija zarobljena država“, saopšteno je iz Pokreta Metla.

U saopštenju se navodi da je „partijska država kakva je Srbija danas uzrok sistemske korupcije koja je proizvela zarobljenu državu“.

„Nesumljiv dokaz o tome je ugovaranje poslova čuvanja objekata MUP-a sa kompanijama za privatno obezbeđenje, među kojima je i firma bivše savetnice ministra Stefanovića i bivše državne sekretarke MUP-a Milene Vuković“, kazao je Jovanović, a navodi se u saoštenju.

Jovanović je rekao da je „Zakonom o policiji utvrđeno da su, između ostalog, poslovi policije obezbeđenje javnih skupova, ličnosti, objekata i prostora i bezbednosna zaštita određenih ličnosti i objekata“.

„Ugovaranje da ove poslove vezane za objekte MUP-a obavljaju privatne firme po cenama dvostruko višim od zarada radnika MUP-a na istim poslovima, nedvosmisleno ukazuje da se radi o korupcionaškom ugovoru i umešanosti samog vrha Ministarstva unutrašnjih poslova“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari