"MI - Glas iz naroda postaće stranka": Stanojević tvrdi da Jerković fabrikuje 1foto: Medija centar

Udruženje građana “MI – Glas iz naroda” koje je na proteklim izborima kao grupa građana ostvarilo parlamantarni status postaće stranka, kaže za Danas jedan od njegovih osnivača Dragan Stanojević, ne precizirajući kada će do toga doći.

Stanojević takođe kaže da Aleksandar Jerković, nosilac beogradske liste “MI – Glas iz naroda” fabrikuje kada kaže da je na izborima nastupio u koaliciji sa “MI”, a ne kao njihov kandidat.

“Vidite, pomalo suludo zvuči da čovek kome smo dali pravo da bude nosilac naše liste “MI – Glas iz naroda”, poziva taj isti pokret na razgovore. Dakle, da mi sami sa sobom razgovaramo. Ne postoji nikakav pokret niti bilo kakvo drugo pravno lice koje je sa nama bilo šta potpisalo, što se može videti uvidom u GIK. To da on nema veze sa Pokretom MI, je fabrikovanje, jer sam lično u ime Pokreta “MI – Glas iz naroda” potpisao saglasnost da može u izbornoj kampanji nositi naše ime i biti nosilac naše listeza Beograd”, navodi Stanojević.

Jerkovićev čin posmatra kao borbu između Aleksandra Šapića, kandidata za gradonačelnika SNS-a, i Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.

“Šapić očigledno mora da reši problem većine, ali to bi bio čin kriminalna kupovina poslanika jer bi time sačuvao svoju poziciju. Ako se to dogodi, onda to govori o tom, da je Šapić uspeo da pobedi Vučića, a ovaj bi postao saučesnik kriminalnih radnji što bi imalo dalekosežne posledice i “MI” ne bi ostali nemi na jedan takav čin”, smatra sagovornik Danasa.

Mi glas iz naroda
foto: Medija centar

On napominje i da ne postoji niti jedan beogradski odbornik pokreta “Nema nazad – Iza je Srbija”, odnosno da su to sve odbornici grupe “MI – Glas iz naroda”.

Podsetimo, Aleksandar Jerković, beogradski nosilac liste “MI”, pozvao je ovu grupu građana na sastanak, nakon što je Gradska izborna komisija dodelila mandate odbornicima. On je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da je pokret čiji je predsednik “Nema nazad – iza je Srbija” nastupio na izborima u koaliciji sa “MI – Glas iz naroda”. Nakon što se ovo udruženje oglasilo saopštenjem, u kojem su naveli da nisu nastupali ni u kakvim koalicijima, jer na to nisu ni imali pravo kao grupa građana, Jerković je naveo da to nije bila pravno-formalna koalicija, ali da jeste savez dva udruženja.

Jerković je naveo i da je program za Beograd ove liste u potpunosti program pokreta čiji je on predsednik, te da je njegov pokret “Nema nazad – Iza je Srbija” rukovodio i u potpunosti finansirao beogradsku kampanju.

“S obzirom i da je dr Nestorović, kao član “MI” bio na našoj listi i da niko od članova našeg pokreta nikada nije bio član udruženja “Mi – Glas iz naroda”, logično je da smo bili u koaliciji”, rekao je on. Jerkovićevo ime jedan je od dvojice odbornika „MI“ koji bi mogli da daju podršku novoj Šapićevoj većini u Skupštini grada, spekulisali su mediji, ali je on te navode za Danas odbacio kao netačne.

Podsetimo, koaliciji SNS-a i SPS-a fale dva odbornika kako bi mogli da formiraju vlast u glavnom gradu, a ako do toga ne dođe Beograđani će ponovo na birališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari