Mihailović: POKS nije protiv izgradnje crkve na Limanu, to je još jedna Vučićeva laž 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najoštrije demantuje navode predsednika Srbije, izrečene sinoć na gostovanju na jednoj TV, da je naša stranka protiv izgradnje crkve u Novom Sadu, na Limanu.

.

„U maniru svog duhovnog oca i političkog učitelja, Vojislava Šešelja, Aleksandar Vučić iznese laž na koju nemate priliku ni mogućnost da odgovorite i onda polemiše o tome sam sa sobom. Neka odgovori gde je to čuo ili video stav naše stranke ili bilo kog našeg funkcionera da smo protiv izgradnje bilo kog verskog objekta. Mi jesmo za izgradnju crkve u delu Novog Sada, koji broji preko 30.000 ljudi, a nema ni jedan verski objekat, ali izražavamo sumnju da je lokalitet odmah uz najveću gradsku plažu dobro rešenje, jer će se pored porte crkve svaki dan šetati hiljade obnaženih ljudi u papučama“, ističe predsednik POKS i narodni poslanik, Vojislav Mihailović.

On smatra da bi bilo bolje da se nađe neka druga lokacija na Limanu za izgradnju crkve, a tu koju su predvideli iskoristiti za spomen tablu posvećenu žrtvama zločina mađarskih fašista nad Srbima u Drugom svetskom ratu.

„Podučen od Vojislava Šešelja, Vučić sve lidere opozicije nazivao je i ranije lopovima, a mene sinoć najvećim od svih u Beogradu. S obzirom da vlada već dvanaest godina sa svim polugama moći i da je postavio svoje ljude i kontroliše rad policije, tužilaštva i sudstva, neka odgovori na pitanje zašto nikakav postupak protiv mene nije pokrenut, ako sam na bilo koji način prekršio zakon. Ili u ovoj državi ne funkcionišu intsitucije zahvaljujući Aleksandru Vučiću koji ih je razorio, ili je on lažov, prevarant i manipulator koji je prevazišao i svog učitelja. Istina je i jedno i drugo“, navodi Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari