Mihailović (POKS): Pretnje novinarima su znak straha režima 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) osudio je danas pretnje smrću novinaru Danasa Vojinu Radovanoviću, ali i drugim novinarima medija koji nisu pod kontrolom aktuelne vlasti.

„Pretnje smrću novinarima, pa tako i novinaru Danasa Vojinu Radovanoviću, postale su praksa ovog režima koji zastrašivanjem pokušava da odloži svoj neminovni kraj“, saopštio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

On je dodao da su taj vid zastrašivanja, kao i video klipovi u kojima se podstiče nasilje prema svakom ko misli drugačije, „zaštitni znak režima jednog čoveka koji za godinu dana ima više sati direktnih televizijskih obraćanja od svih evropskih predsednika zajedno“.

„Nivo medijske manipulacije nezabeležen, u ne baš dičnoj istoriji srpskih medija, neminovno ide u paru sa pretnjama i fizičkim nasiljem protiv onih koji misle svojom glavom kako bi slika poluotvorene diktature bila kompletna. Ovaj režim ima pogrešnu predstavu da ga se neko plaši i da će nasiljem zaustaviti neminovne promene. Srpski narod će znati da odbrani svoju slobodu“, zaključio je u saopštenju Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari