Mihajlović: IKS je služila interesima Šumarca 1Foto: FoNet/MGSI

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da Vladu Srbije i Inženjersku komoru Srbije napadaju „ljudi koji su je nekada vodili na netransparentan način, kada nije radila u interesu struke, već služila za privatne interese i ‘kombinacije’ Dragoslava Šumarca.

Kako se navodi u saopštenju njenog kabineta, Mihajlović je rekla da dok je Šumarac bio na čelu Inženjerske komore, pre osam godina, Srbija bila na 186. mestu na Duing biznis listi, a da je danas 9. na svetu u zdavanju građevinskih dozvola i zemlja koja je izgradila 350 kilometara autoputeva.

Inženjer i nekadašnji predsednik Inženjerske komore Dragoslav Šumarac u ponedeljak je saopštio da je Inženjerska komora postala ispostava Srpske napredne stranke (SNS) 2019. godine, kada je Mihajlović „sebi dodelila pravo da postavlja članove u organima IKS“.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila da je zamenik predsednika Demokrata Srbije Dragoslav Šumarac zloupotrebio obrušavanje zgrade na Vračaru za širenje neistina i lični obračun sa njom i sa Inženjerskom komorom Srbije (IKS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.