Mihajlović: Jovanović blokadama preti da bi bio u medijima, ne zato što mu je stalo do životne sredine 1foto: (BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIĆ/MO)

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, rekla je danas da pojedini političari nastavljaju da zloupotrebljavaju zaštitu životne sredine za svoju političku kampanju i posle završenih izbora.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlović je rekla da se ni ekološki, ni drugi problemi ne rešavaju na ulicama.

„Izgleda da pojedini političari nemaju šta drugo da ponude osim permanentne kampanje zasnovane na zloupotrebi ekoloških tema, kao što to radi Aleksandar Jovanović Ćuta. Nijedan ekološki, niti bilo koji drugi problem, ne rešava se na ulici. Inspekcije rade svoj posao i postupaju po primedbama građana, a kompaniji Euro litijum upravo je ovo Ministarstvo ukinulo tri rešenja za istraživanje litijuma“, izjavila je ministarka.

„Ako zaista želite da se ozbiljno bavite politikom, onda je krajnje vreme da prestanete da dajete „zapaljive“ izjave, da se krijete iza zaštite životne sredine i da pretite blokadama, tek da biste nešto rekli i da bi vas mediji preneli”, dodala je Mihajlović.

Podsetimo, ekološki aktivisti ranije danas organizovali su protest protiv istraživanja litijuma u valjevskom selu Lukavcu. Oko 150 građana okupilo se u podne na blokadi putnog pravca Valjevo-Beograd, a meštanima i aktivistima pokreta „Marš s Kolubare” priključili su se i Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka, ekološka aktivistkinja glumica Bojana Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari