Mihajlović o napadima: Računaju se rad i rezultati, a ne intrige i rekla-kazala 1foto FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović rekla je danas, komentarišući napade na nju u medijima, da radi za svoju državu najbolje što može i da rezultati nečijeg rada treba da budu jedino merilo, ali da su napadi očekivani, s obzirom na to da predstoji formiranje nove vlade.

„Verovatno su razlozi napada to što sam drugačija, što sam nešto bolje uradila i to što mislim da jedino rad i rezultati treba da se računaju, a ne intrige i rekla-kazala. Ali, to nije ništa neobično, posebno pred formiranje vlade. Osnovno pitanje jeste ko me napada, jer iza njih ne stoje ni rezultati, a ni rad. Kada vidim ko me napada i kritikuje, to je smešno. Vladimir Đukanović je čovek koji je državnu funkciju zloupotrebio zarad privatnog biznisa i sve što on kaže nema nikakvu težinu. Ja ne pripadam tom svetu koji koristi uvrede i psovke. Isto je i sa tabloidima kojima je sada glavna tema koju šminku koristim, kakva mi je kosa i da li imam numerologa. To je neozbiljno i smešno. Suština je da kad krenu napadi, prvo kako ugrožavam predsednika Aleksandra Vučića, a niko ne treba da brani predsednika Vučića od mene. Posle toga idu lični napadi na mene. Jedino rešenje je, izgleda, da me spale na lomači i problem je rešen“, rekla je Mihajlovićeva gostujući na Televiziji Hepi.

Mnogi nisu svesni težine krize u svetu, država čini sve da se obezbedimo za zimu

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da država svakodnevno radi na obezbeđivanju potrebnih količina energije i energenata i da zahvaljujući finansijskoj stabilnosti neće biti ograničenja niti restrikcija, ali da su zbog krize Evropa i svet suštinski u vanrednoj situaciji.

„Nije laka situacija, nismo ni svesni koliko je velika kriza. Država se svakodnevno trudi da obezbedi sve što je potrebno, ali postoje stvari na koje ne možemo da utičemo. Zvanično nismo u vanrednoj situaciji, ali suštinski su i Evropa i svet u vanrednoj situaciji, jer je ovo kriza koja će da traje i koja vodi ka velikoj recesiji. Projekcije rasta Svetske banke za ovu godinu su bile 5,7 odsto, sada su 2,7 i očekuje se dalji pad. Svaki put kad razgovaram sa ministrima energetike iz drugih zemalja, vidim da imaju ozbiljne probleme da obezbede minimum koji smo mi već obezbedili“, rekla je Mihajlović gostujući na Televiziji Hepi.

Potpredsednica Vlade je, govoreći o saradnji sa Azerbejdžanom, rekla da su strateško partnerstvo sa tom državom i odlični odnosi dvojice predsednika osnova za saradnju u energetici.

„Razgovarala sam sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim o saradnji u gasnom sektoru, jer kada sledeće godine bude završena interkonekcija sa Bugarskom, imaćemo mogućnost da nabavljamo i azerbejdžanski gas. Naši odnosi su odlični, pored strateškog partnerstva, tome doprinosi i prijateljstvo dvojice predsednika. Razgovarali smo i o saradnji u elektroenergetici, jer Azerbejdžan izvozi i električnu energiju, kao i o poljoprivredi“, izjavila je ona.

Mihajlović je naglasila da je veće korišćenje OIE jedini način da se osigura dugoročna energetska bezbednosti, a ujedno i privredni rast.

„Moramo da iskoristimo svoje potencijale za sebe. Ljudi koji vode preduzeća u elektroenergetskom sektoru žive u dalekoj prošlosti i ne razmišljaju strateški. Naš predlog je da ubrzamo izgradnju novih kapaciteta i da EPS bude centar tog razvoja, da pravi strateška partnerstva sa investitorima i da energija koja se kod nas proizvede prvo bude za potrebe Srbije, pa tek onda za izvoz. To je jedini način da budemo stabilni i bezbedni u energetici, a ujedno je i put ka privrednom razvoju“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari