Mihajlović poriče da je išla kod predsednika na "ribanje" 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Položaj Zorane Mihajlović u Srpskoj naprednoj stranci, a samim tim i u Vladi Srbije…

… po prvi put je ozbiljno uzdrman i to zbog izjave da i pored svih osuda na račun poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete ne očekuje njenu smenu s mesta potpredsednice Skupštine Srbije, tvrde izvori Danasa iz SNS-a. Navode da je predsednik Srbije ozbiljno ljut zbog soliranja Mihajlovićeve i da u prilog toj tezi ide i činjenica da je ministarka juče morala hitno da otkaže sve obaveze zbog Vučićevog poziva na hitan razgovor. Mihajlovićeva, međutim, u kratkoj izjavi za Danas demantuje da je kod predsednika išla, a posebno ne na „ribanje“.

„E svašta. Baš svašta“, rekla je juče ministarka Mihajlović za naš listi odgovarajući na pitanje da li je tačno da je iznenada otkazala obilazak deonice Ub – Lajkovac, jer ju je predsednik Vučić zvao na „ribanje “ zbog izjave da ne veruje u smenu Vjerice Radete.

Ministarka nije, međutim, bila raspoložena da odgovori na naše pitanje šta su onda razlozi za otkazivanje ranije utvrđene obaveze, ako nije u pitanju poziv predsednika. Nije decidirano odgovorila ni na pitanje da li se uopšte srela sa predsednikom Vučićem.

Ništa rečitiji nisu bili ni u njenoj pres-službi, iako su u toku jučerašnjeg dana tri puta menjali izjave. Pres-služba ministarke Mihajlović juče ujutru najpre je obavestila pojedine medije da je ministarka i potpredsednica Vlade otkazala ranije zakazane događaje zbog „hitnog poziva na sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Razlog su državničke obaveze“.

Par sati kasnije u pres-službi ministarke Danasu je rečeno da je događaj prosto otkazan i da nije u vezi sa pozivom predsednika Vučića.

„Tačne razloge za otkazivanje obilaska deonice puta Obrenovac – Ub ne znamo, kao što ne možemo da potvrdimo ni da li je, kako pišu pojedini mediji, razlog hitan poziv kod predsednika Srbije. Jedino što možemo da kažemo jeste da je događaj otkazan i to nije ni prvi, a neće ni biti poslednji put da se tako nešto dogodi. Bilo bi dobro kada biste zaista našli neku pametnu temu za pisanje, a ne otkazivanje ranije zakazane obaveze ministarke“, rečeno je Danasu u pres-službi Mihajlovićeve.

Tačno je da je Mihajlovićeva i ranije otkazivala događaje, ali je njena revnosna pres-služba uvek uredno o tome izveštavala medije. Ovoga puta izostalo je pisano saopštenje, a nakon prvog usmenog odgovora pres-službe da napišemo da je obilazak deonice Obrenovac – Ub „prosto otkazan“, stiglo je i drugo obaveštenje putem SMS-a da je Mihajlovićeva „obilazak deonice Ub – Lajkovac otkazala jer „zaposleni nisu završili sve detalje informacija“ u vezi s tim delom puta i da nije u pitanju bio „hitan poziv predsednika Aleksandra Vučića“. Ministarka je u toku jučerašnjeg dana trebalo da obiđe deonicu puta Obrenovac – Ub, a potom i Lajkovac – LJig. Na obe deonice je završeno 80 odsto radova, dok je završetak radova planiran za 25. decembar 2018. godine. Trenutno se na obe deonice radi završni sloj, a duge su oko 25 kilometara.

Izvori iz Srpske napredne stranke ocenili su juče za naš list da se potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ovoga puta zaista nalazi na tankom ledu kod predsednika Srbije i da je konačno došlo vreme da se razgovara o njenim postupcima na sednici Predsedništva SNS. Da li će Mihajlovićeva zaista biti i tema Predsedništva SNS, zavisi od lidere te stranke Aleksandra Vučića, tvrde sagovornici Danasa. Dodaju da još nije poznato da li će Vučić podržati stav prvog operativca naprednjaka Darka Glišića da je vreme da Mihajlovićeva dobije žuti karton. Inače, naprednjaci juče otvoreno nisu hteli da se izjašnjavaju da li će na sednici Predsedništva glasati da Mihajlovićeva bude jedna od tačaka dnevnog reda. Ima i onih koji smatraju da za proteklih šest godina nijedan funkcioner SNS nije toliko napadan kao Zorana Mihajlović i da se u stranci jedino svaka njena reč meri.

„Uprkos kritikama, ona je prva predložila i javno podržala da se Vučić kandiduje za predsednika Srbije. Često se događalo da zbog stavova bude na meti stranačkih kolega i to je verovatno razlog zašto je odavno prestala da broji koliko su je puta po medijima smenili, sa ili bez rekonstrukcije“, navode izvori SNS-a bliski ministarki Mihajlović. Kao jedan od dokaza za njen dobar rad navodi podatak da je ona kao ministarka saobraćaja za godinu dana ostvarila veoma dobre rezultate, jer je za 12 meseci uradila 120 različitih stvari – od 55 kilometara novih auto-puteva, dva nova mosta na Dunavu i Drini, 200 kilometara obnovljenih pruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari