Oglasio se Miketić povodom objavljivanja eksplicitnog snimka: Sve ovo podseća na period Miloševića 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

Narodni poslanik Đorđe Miketić iz stranke Zajedno saopštenjem je potvrdio autentičnost eksplicitnog snimka koji je objavljen na društvenim mrežama, napominjući da je poenta objavljivanja zastrašivanje svim protivnika režima.

„Uvek ću reći šta je istina, a šta ne. Radi se o starom privatnom snimku koji je očigledno ukraden iz mog stana. Kada sam ulazio u politiku, bio sam spreman na razna podmetanja“, navodi Miketić na početku snimka.

Dodaje da je zahvalan svojoj supruzi, takođe aktivistkinji, na podršci kao i svima koji su mu je pružili tokom ovih dana, javno i privatno.

„Znali smo šta možemo da očekujemo. Takođe, snažno se zalažem za odgovornost, a to pre svega važi i za moje postupke. Međutim, ovo je snimak čija poenta nije bila da zastraši samo mene, nego je to poruka svim protivnicima ovog režima. Ako podignete glas, bavićemo se vašim privatnim životima, vašim prijateljima, ženama, decom, zabavama na koje odlazite, sajtovima koje posećujete“, navodi.

Đorđe Miketić
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Poručuje da ne zna šta više od toga može da sugeriše u kakvoj se diktaturi nalazimo.

„Poslednji put kada smo imali takvu diktaturu, pod vlašću Miloševica, ubijani su politički protivnici (Stambolić), ubijani su novinari (Ćuruvija), građani su tučeni i zatvarani zbog kritičkog mišljenja, a taj teror je takođe sprovodila državna bezbednost i institucije države Srbije. Sve ovo podseća na period Miloševića. Ali i tom periodu je došao kraj. Tama je uvek bila najcrnja pred svitanje. Svesnim ulaskom u ovu tuču, hteo sam da pokažem građanima i prijateljima da nemaju razloga da se plaše. Da treba da podignu glas, da ne pristaju na ucene. Jer svaka promena polazi od nas samih, od nepristajanja. Strah više ne radi posao, ima nas više od njih. Porazićemo ih 17. decembra“, kaže Miketić.

On dodaje da je vreme da se izađe iz „vrtloga blata, pretnji i rijaliti politike“, i snažnije nego ikada se uđe „u pozitivnu kampanju i promociju vizije drugačije, normalne Srbije i uređenog Beograda“.

„Na kraju, zaista je gnusno, da Vučić na današnji dan, kada roditelji ubijene dece protestuju ispred Ribnikara, želi da pokrije tu temu objavljivanjem nečijih privatnih snimaka“, zaključuje Miketić.

Miketiću juče prećeno objavljivanjem snimka

Podsetimo, narodni poslanik Đorđe Miketić, prvobitno je preko Vibera, s njemu nepoznatog broja, dobio eksplicitnu fotografiju na kojoj se nalazi uz preteću poruku. Veče pre toga predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji Hit tvit na TV Pink, rekao je za Miketića da je „ljudska sramota“, a ovu uvredu ponovio je i danas na TV Hepi.

Povodom ovog slučaja reagovala je Bezbednosno-informativna agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari