Mila Popović tvrdi da je firma koja je navodno povezana sa dovoženjem birača iz RS, dobila posao od Gradske uprave 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Firma, koja je povezivana sa dolaskom glasača iz Republike Srpske u Arenu, o čemu su pisali mnogi mediji, čiji su radnici, po svemu sudeći, obezbeđivali objekat na dan izbora i napali članove RIK-a, je od (Aleksandra) Šapića dobila posao obezbeđivanja objekata Gradske uprave vredan do 180 miliona dinara, tvrdi u pisanoj izjavi predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i narodna poslanica Mila Popović.

“Firma „T&M Group Solutions“, koja je povezivana sa dolaskom glasača iz Republike Srpske u Arenu, o čemu su pisali mnogi mediji, čiji su radnici, po svemu sudeći, obezbeđivali objekat na dan izbora i napali članove RIK-a, je od Šapića dobila posao obezbeđivanja objekata Gradske uprave vredan do 180 miliona dinara” navodi Mila Popović, u saopštenju SSP.

“Taj posao su dobili zajedno sa firmama Atlas Security i Sparta Security“, dodaje.

„Jedan od vlasnika Firme „T&M Group Solutions“ je Dane Šijan, bivši rukometaš koji je hapšen zbog sumnje u izborne mahinacije u Crnoj Gori zajedno sa Vladimirom Mandićem. Protiv Vladimira Mandića Stranka slobode i pravde je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična dela protiv izbornih prava, odnosno zbog toga što je na svojoj adresi prijavio ljude koji ne žive u Beogradu kako bi se uticalo na izbornu volju na beogradskim izborima”, navodi Popović.

Popović dodaje da se Beograđani sa pravom pitaju da li Šapić, koji je uzurpirao gradsku vlast, ovako plaća dugove za decembarsku izbornu prevaru ili daje avans za novu, kako bi nastavio da protiv volje birača uništava grad i maltretira ljude.

“Šta god da radi, mora da zna da će on i svi koji su pokušali da promene izbornu volju ljudi koji žive u Beogradu biti suočeni sa posledicama. Takođe, garantujemo građanima da će nakon izbora koji će biti održani u skladu sa preporukama ODIHR-a, naprednjaci u Beogradu otići u političku istoriju, a da će nezavisne institucije ispitati i procesuirati sve koruptivne i kriminalne radnje kojima raznorazni mali, vesići, šapići i ostali već više od deset godina pljačkaju Beograd”, poručuje Popović u saopštenju SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari