Milaković: Incident štetan za Srbe u Hrvatskoj 1Foto: Facebook

Posljednji incident o kojem smo čuli iz medija a o kojem nema audio niti video zapisa, vezan prilikom posljednje posjete parlamentarne delegacije RH Beogradu smatramo štetnim kako za položaj srpske zajednice u Hrvatskoj tako, navodi se u saopštenju predsednika Demokratskog saveza Srba Srđana Milakovića.

Milaković kaže da je to šteteno i za odnose između dvije države, a čiji napredak je nesumnjivo potaknut nedavno povećanim dijalogom.

Pri tom, vjerujemo da postoje razmišljanja kod pojedinih pripadnika srpske zajednice kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji koji u ovakvim ispadima pronalaze svoju satisfakciju za stradanje koje su pretrili u posljednjem ratu a za koje odgovornost pripisuju režimu u Zagrebu, navodi se u saopštenju za medije.

Kako je saopšteno iz DSS za ovakvu vrstu simpatija nažalost odgovornost snose i mnoge vladajuće  garniture  koje su ostavile svojim građanima hipoteke neriješenih ratnih zločina, protjeranog stanovništva sa njihovog vjekovnog ognjišta, ogromne štete u uništenim i obezvrijeđenim materijalnim dobrima.

Unatoč svemu, mislimo da ponašanja vezana uz ovaj incident velika većina pripadnika srpske zajednice vidi kao relikt prošlosti, ne doživljava ozbiljno i ne misli da ona treba da budu u fokusu politike dviju država, saopšteno je.

Sigurni smo da Srbi koji žive u Hrvatskoj žele da odnosi dve države budu sve bolji, da se o svim otvorenim pitanjima razgovara na zreo i odgovoran način, na doborobit svih građana, kako Srba u Hrvatskoj tako i Hrvata u Srbiji, piše u saopštenju za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari