Aktivisti gradonačelniku Novog Sada pokušali da poklone pancir, policija ih sprečila u toj nameri 1Foto: Grad Novi Sad

Aktivisti pokreta Bravo pokušali su danas u Futogu da simbolično uruče gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću pancir povodom početka nove školske godine, ali su u tome sprečeni od strane policije.

Đurić je zajedno sa direktorom škole Slobodanom Egeljom i Oliverom Ćirković, direktorkom Fondacije Univereksport prisustvovao je prijemu prvaka u Osnovnoj školi ,,Desanka Maksimović” u Futogu povodom početka školske 2023/2024. godine.

„Pošto analiza bezbednosti nije predstavljena javnosti, a deca ne mogu da se osećaju bezbedno u školi, simbolično smo želeli da uručimo ovaj pancir gradonačelniku, da se bar on, koji je garant bezbednosti građana Novog Sada, oseća bezbedno. Gradonačelnik nas je preduhitrio, pa je i pored naše volje vodio računa o svojoj bezbednosti i u školu je došao sa ličnim obezbeđenjem i celim bataljonom policije“, rekao je Petar Holik iz pokreta Bravo.

Aktivisti gradonačelniku Novog Sada pokušali da poklone pancir, policija ih sprečila u toj nameri 2
Foto: Bravo

Policija je zaustavila aktiviste pre ulaska u školu, prekontrolisala šta nose i zatražila lične karte radi provere. Sve je trajalo ukupno oko sat vremena, taman da gradonačelnik završi svoju posetu.

Na kraju je zaključeno da u ponašanju aktivista nije bilo osnova za prijavu, nakon čega su pušteni.

Gradonačelnik nije davao izjave za medije, a nakon nekoliko sati na adrese redakcija stiglo je saopštenje iz Gradske kuće.

– Nakon nezapamćenog nevremena koje je u dva navrata pogodilo skoro sve delove Novog Sada, na oba objekta Osnovne škole „Desanka Maksimović“ uništen je krov i malo ko je verovao da ćemo danas imati svečani prijem đaka prvaka. Zahvaljujem se izvođačima radova, koji su radili na sanaciji štete i Gradskoj upravi za obrazovanje, koja je pratila tok izvođenja radova, drugi deo škole biće saniran za najduže mesec dana. Sva deca koja idu u ovu školu, njih oko 700, sutra nesmetano kreću sa školskom godinom – izjavio je Milan Đurić u saopštenju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari