Milan St. Protić o francusko-nemačkom planu: Na Srbiji je da traži da dobije članstvo u EU, a da zauzvrat Kosovo uđe u UN

Ostavite komentar


  1. ovo je sve lepo što je rekao milan s t protić samo taj film nećemo da gledamo nažalost

  2. Kako mislite da dobije clanstvo u RU kad 5 godina uzastopce dobija upozorenja o nedostatku slobode medija i odsustvo slobodnog pravosudja i ne mrda ni usima i dalje ?!

  3. Boze dragi, dobar istoricar ali naivan kao malo dete u politici. On se nada nemogucem, da Srbija udje u EU. Izgubio je kao i Vucic dodir sa realnoscu.

  4. pitanje je hoce li nasi politicari uopste u EU s obzirom da 10 godina ne ispunjavaju uslove koji se traze u izvestalima EK kao sto su vladavina prava, ljudska prava, sloboda medija, borba protiv kriminala , pritom misleci da EU to ne vidi a nama se tvrdi kako nikada situacija sa tim stvarima nije bila bolja.

  5. Koji narod da odluci? Ovaj sto gleda pink, vucica, orlica, brnabicku i slicne i ne vidi dalje od nosa? I u sve veruje ne koristeci mozak

  6. Jedina razumna opcija do sada, i jedini logičan potez da se sačuva narod i država. Nažalost, verujem da je sada kasno… sa našim vrlim političarima skoro sigurno.

  7. Najinteligenija izjava i razmisljanje koje se culo do sada. Potpuno realno i najbezbolnije resenjengospodina St. Protica

  8. Srbija nece skoro u EU a Kosovo hoce u UN. St nije obavesten. Srbija ima samo jedan izbor, Ruska gubernija ili Nemacka prcija. Ostalo su puste zelje napaljenih.

  9. Gospodine Protiću, kažite sve to Vučiću direktno. Uključite se, barem savetodnavno, ako neko želi da Vas uopšte sasluša?

  10. Ma da kada bi to tako moglo. Predlozi za koje i ti sam znas da nece biti niti mogu biti prihvaceni!!

  11. Željan medijske pažnje,kupa se u lupetanju gluposti.Oni nama postavljaju ultimatum.Nema tu pregovora

  12. Позната нам је твоја дипломатија..зато си и враћен као амбасадор из Америке…

  13. Moramo nesto ovako ili slicno da predlozimo jer ce u protivnom drugi da predlazu.Jos jedna izolacija i sankcije bi nas dokrajcile.

  14. Nema od toga ništa što Protić kaže, zna Vučko za to sigurno ali neće uraditi a svjestan je da smo nemoćni i da Kosovo smo svakako izgubili, samo je realno potrebno da to bude što bezbolnije i da se izvuče maximum

  15. Slažem se da ako je to jedino rešenje na koje oni pristaju mi obavezno tražimo istovremeno punopravno članstvo u EU.

  16. Kad su mogle Rumunija i Bugarska u EU, možemo i mi, samo SAD da pritisnu EU. Padne dogovor, stolica u UN za ulazak u EU, mi uđemo a potom Rusija stavi veto na prijem Kosova u UN.

  17. Ovo je odlican predlog i verovatno se setilo par nas isto ali nije u interesu nasih lopovskih politicara da udjemo u EU dali to razumete vise dali imate sposobnost da razumete to.
    Njima je bitno da bez kontrole u u sistemu lopova nama vladaju i nas kradu .

  18. Pola od toga ce uspeti: Kosovo u UN
    Pola nece: Srbija ne moze u EU, niti zasluzuje, niti zeli, niti je zele….
    Posteno!

  19. Milan St.Protić.sjajan istoričar..i diplomata.njegovo.razmišljanje jeste za one koji misle kao on.Ponuđeno rešenje jeste. za EU kako će ona reagovati.da Srbija traži punopravno članstvo odmah u EU..Kosovo je priznato od većine u UN.da li će podržati njihov ulazak.videli bi smo njihov autoritet i ozbiljnost . Ovih pet zemalja sigurno im je više preko glave i Srbija i Kosovo..

  20. KO PROCITA NASLOV ODMAH CE SHVATITI DA JE REC O VRHUNSKOM DIPLOMATI A NAROCUTO O RODOLJUBU I PATRIOTI.

  21. Dosta je Srbija I Rusija molila I trazila neka ne mole niti pitaju neka se saves pravoslavlja I ko ce sa njima ko nece nemora I to vi je to

  22. Зашто ,,госн“ не прочита устав Р.Србије,пре баљезгања?Као јавна личност по важећем уставу могао бих бити кривично гоњен.

  23. inace je Milan veoma dobar ali ovo je baš dečije . ma ko će nas ovakve u evropu da uopšte prima

  24. Upravo to govorim vec petnaestak godina..ne smem javno, ali da, to je nacin kako se pregovara.

  25. Мало сам се погубио, нек ми неко објасни шта значи појам Преговори?! Зашто се ствари не зову правим именом него се увијају у шарене фолије. Ово нису никакви преговори, него списак шта ми све морамо да урадимо све што хоће Запад јер нам је сломио кичму 1999 и за то имао дебелу корист. Наши „савезници“ су далеко и у својим проблемима и нама ту нема помоћи. Боље нам неће бити сигурно иако признамо Косово, иде се даље намиривање свих на баш рачун а ако га не признамо онда економски суноврат и вероватно испровоциран рат. Како год, не ваља..

  26. Ma hajde. Odreci se vecnosti za nesto sto nece dugo trajati jos…. Protic kao neki mislilac i strateg… Ma hajte molim Vas nadjite ozbiljne sagovornike.

  27. A ako prihvatimo plan i posle izvesnog vremena EU se raspadne Srbija ce ostati bez juzne pokrajine.Razmisljate li o tome.

  28. Sto se tice opasnosti od sankcija..
    Da li deluje normalno da EU uvede sankcije Srbiji pri cinjenici da njenih 5 clanica ne priznaje Kosovo?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.