Milanović ponovio podršku proevropskoj i sekularnoj Crnoj Gori 1foto EPA-EFE/ANTONIO BAT

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u razgovoru sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem ponovio podršku demokratskoj, sekularnoj i proevropskoj Crnoj Gori.

Dvojica predsednika su na Brionima nastavila bilateralne razgovore o odnosima dve države i putu Crne Gore u EU, pri čemu je Milanović potvrdio hrvatsku podršku evropskom putu Crne Gore, saopštila je Milanovićeva pres služba.

Đukanović je, kako se navodi, istakao da Crna Gora treba da nastavi da se razvija kao demokratska, sekularna i proevropski orjentisana država, dok je Milanović naglasio da će Hrvatska podržati takva nastojanja jer je to važno i za Hrvatsku kojoj je Crna Gora sused i partner u NATO savezu.

Sastankom na Brionima završena je dvodnevna zvanična poseta predsednika Crne Gore Hrvatskoj tokom koje je u četvrtak u Zagrebu razgovarao s Milanovićem, premijerom Andrejom Plenkovićem i predsednikom Sabora Gordanom Jandorkovićem.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Milanović ponovio podršku proevropskoj i sekularnoj Crnoj Gori”

  1. Sekularnoj? Koja to sekularna drzava osniva svoje crkve. Podsetimo na to da je Milova drzava osnovala CPC.

  2. Milanovic o sekularnoj drzavi k’o prostitutka o cednosti. Kad pitate tamo nekoga kako ce glasati na izborima, odgovor je automatski: ‘zupnik bum mi rekel’…. (na severu to na hrvatskom a na jugu isto ali na iskvarenom srpskom jeziku…)

  3. Homogena drzava koja je isterala sve pravoslavce a koliko vodi racuna o nekolicini onih sto su ostali govori primer Banije gde su ljudi I dalje bez struje I vode I zive u kontejnerima. Pokrij se usima zlocincu. Kome ovde pricate bajke.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.