Milena Popović: Neću da budem samo Oliverova udovica 1Milena Popović Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Ne želim da živim u prošlosti, koliko god to nekome grubo i teško zvučalo. Sad sam zvanično ušla u SNS. Biću maksimalno uključena u kampanju i u sve stranačke aktivnosti. Aleksandar Vučić očekuje moje značajno angažovanje u kampanji, rekla je Milena Popović, u novom intervjuu nedeljnika NIN.

Intervjuom za NIN dokazala je da će odgovarati na pitanja svih medija bez izuzetka, kao i to da NIN i vlast mogu da se nađu za istim stolom, za kojim je Popovićeva govorila o razlozima ulaska u politiku, planovima i budućem angažmanu, kao i o prošlosti koja je još uvek lišena epiloga u vidu istine o tome ko je naručilac i izvršilac ubistva Olivera Ivanovića.

Iako je pre godinu ipo dana rekla kako neće ulaziti u politiku, prema njenim rečima, za to vreme stvari mogu značajno da se promene.

„Imala sam više od 500 dana da razmišljam o svom životu i da donesem neke važne odluke. Tada nisam želela da se bavim politikom, ali sada želim“, rekla je ona.

Popović je istakla da je Oliver u njoj prepoznao veštine za bavljenje politikom, te je smatrao da će ona biti njegova naslednica.

„Mi smo počeli da radimo zajedno pre njegovog ubistva. Ja sam radila čitavu njegovu kampanju. Bila sam njegova apsolutna podrška. Sve ono što ste nakon ubistva mogli da vidite, ovaj slogan „Nas je ipak više“ ja sam smislila. Oliver je mislio da je najvažnije da se politički edukujem uz njega i da onda, u nekom trenutku koji on prepozna kao pogodan za njega, uđem u politiku“, navela je Popović.

Milena Popović: Neću da budem samo Oliverova udovica 2

Prema njenim rečima, ne zna kako bi Oliver danas postupio, ali smatra da bi je sigurno podržao.

„Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da on ne bi bio najoštriji protivnik SNS-a, kao što ne mogu da tvrdim da ne bi bio na SNS-ovoj listi, zato što je on imao različite periode u životu. To možete da vidite ako pročitate njegovu biografiju. Ovo je isključivo moja odluka i ne znam da li bi se Oliver sa njom saglasio, ali bi me apsolutno podržao šta god da sam odlučila“, rekla je Popović.

Ceo intervju pročitajte u štampanom izdanju NIN-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari