Milenko Jovanov: Neće biti ministarstva o Kosovu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ Milenko Jovanov izjavio je danas da neće prihvatiti amandman poslanika poslaničke grupe NADA – NOVI DSS – POKS Zorana Sandića kojim se predlaže da u Vladi Srbije bude 21 umesto 25 ministarstava, zato što suštinski menja Predlog izmena i dopuna Zakona o ministarstvima.

Poslanik Sandić je predložio da se broj ministarstva smanji sa 25 na 21 kako bi se „pokazala određena doza solidarnosti sa građanima u ovom teškom periodu“ kada poskupljuju namirnice, kada je „inflacija pred vratima“.

On je rekao da je jedna od ključnih stvari u amandmanu te poslaničke grupe da se ukine Ministarstvo za evropske integracije, „zato što nas EU ne želi u ovom momentu“ i da se formira Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

„Time bi institucionalno pojačali naše delovanje, našu borbu za Kosovo i Metohiju. Nije isto kancelarija i ministarstvo“, ocenio je Sandić.

Jovanov je, komentarišući amandman poslaničke grupe NADA – NOVI DSS – POKS, rekao da struktura koju je vladajuća većina predložila izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima „odgovara sadašnjem trenutku“.

„Nalazimo se u vanrednim okolnostima i potrebno je da na drugačiji način organizujemo funkcionisanje izvršne vlasti i da ljudi mogu da se posvete poslovima, oblastima i nadležnostima koje imaju i na taj način odgovore zahtevima koji se nalaze pred nama“, rekao je on.

Jovanov je rekao i da je Vlada Srbije imala Ministarstvo za Kosovo i Metohiju u trenutku kada je separatistička vlast u privremenim institucijama u Prištini proglasila nezavisnost.

„To ministarstvo ne može da bude brana delovanju Prištine, a mi se borimo za Kosovo i Metohiju ne jednim ministarstvom, nego kompletnom Vladom. Sva ministarstva rade za naš narod na Kosovu i Metohiji da mu se omogući da živi bolje, da živi na svojim ognjištima i da ne napušta Kosovo i Metohiju“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari