Koja nova lica da očekujemo u novoj Vladi - neki su nam dobro poznati 1foto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Glavni odbor i Predsedništvo Srpske napredne stranke biće održani u nedelju 23. oktobra, kada će biti dogovoren konačan sastav nove Vlade Srbije. Mandatarka Ana Brnabić najavila je da će tu biti novih lica, a sudeći prema informacijama koje dopiru do javnosti neka zaista jesu nova, dok su druga samo nova u vladi, građanima su već vrlo dobro poznata.

Prema saznanjima Nova.rs jedno od zaista novih lica koje su u opticaju za ulazak u vladu jeste Dubravka Đedović Negre, članica Izvršnog odbora Komercijalne banke za poslove sa privredom i investiciono bankarstvo. Na ovu poziciju postavljena je krajem 2021. godine, a prethodno je bila direktorka Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan.

Koja nova lica da očekujemo u novoj Vladi - neki su nam dobro poznati 2
foto FoNet/Zoran Mrđa

Kad je o Negre reč, spekuliše se da je kandidat za jedno od dva resora i to kao naslednica Zorane Mihajlović na čelu Ministarstva rudarstva i energetike, a u opticaju je i za najavljeno novo Ministarstvo za javna ulaganja.

Brnabić je rekla i da bi volela da u svom timu vidi bivšeg zamenika gradonačenika Beograda Gorana Vesića.“On je izuzetno efikasan, stvarno jako, jako posvećen i čovek koji se nikad nije libio da uči, da stiče nova znanja, da bude u korak sa trendovima. To je ono što nama treba u vladi, tako da bih volela da ga vidim u svom timu“, istakla je Brnabić.

Koja nova lica da očekujemo u novoj Vladi - neki su nam dobro poznati 3
Foto: FoNet/Beoinfo

Zaista novo lice mogao bi biti i Husein Memić, funkcioner SDP Rasima Ljajića, koji će kako saznaje Nova.rs najverovatnije zameniti Tatjana Matić. Memić bi trebalo da preuzme resor turizma i omladine. Inače, bio je nosilac liste SDP za Bošnjačko nacionalno veće, a sudeći po podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, on je od maja ove godine direktor Kulturnog centra Novi Pazar.

Koja nova lica da očekujemo u novoj Vladi - neki su nam dobro poznati 4
foto Medija centar

Mesecima unazad spekuliše se i da bi jedan od ministara u novoj Vladi mogao ga bude i pravnik Milan Antonijević, a navodno bi trebalo da preuzme resor evropskih integracija.

Koja nova lica da očekujemo u novoj Vladi - neki su nam dobro poznati 5
Foto: FoNet/Nenad Djordjević

Prema saznanjima Nova.rs direktor JKP „Beogradske elektrane“ Rade Basta najbliži je mestu ministra poljoprivrede, na kojem je do sada bio Branislav Nedimović koji je izrazio je želju da ne bude u novoj vladi. Basta je u politici napredovao prvo kao predsednik Jedinstvene Srbije za Vojvodinu, savetnik direktora Elektrovojvodine i zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku. Bio je i direktor FK Radnički iz Niša.

Koja nova lica da očekujemo u novoj Vladi - neki su nam dobro poznati 6
Foto: JKP Beogradske elektrane

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od novih članova ministarskog tima mogao bi da bude i Marko Đurić, koji je trenutno na poziciji našeg ambasadora u Americi. Već duže se u političkim krugovima spekuliše da se on vraća iz Vašingtona i da bi mogao da preuzme funkciju šefa diplomatije, koju trenutno obavlja Nikola Selaković.

Koja nova lica da očekujemo u novoj Vladi - neki su nam dobro poznati 7
foto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Na sednici Predsedništva SNS na kojoj je odlučeno da Vladimir Orlić bude predsednik Skupštine, doneta je i odluka da Aleksandar Martinović prelazu u izvršnu vlast. To se tumači kao Martinovićev ulazak u Nemanjinu 11.

Koja nova lica da očekujemo u novoj Vladi - neki su nam dobro poznati 8
Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

U okviru pregovora SNS i SPS oko ministarskih mesta pojavilo se i ime bivšeg rukometaša Ratka Nikolića, kao nekog ko bi mogao da zameni Vanju Udovičića na mestu ministra sporta. Nikolić je uslovno rečeno novo lice, jer je već u nekoliko mandata poslanik SPS u Skupštini Srbije.

Koja nova lica da očekujemo u novoj Vladi - neki su nam dobro poznati 9
foto: Skupstina Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari