Miletić: Srbi plaćaju cenu pogrešne politike

Bivši potpredsednik kosovskog parlamenta za Danas o zatvaranju radnji na severu Kosova

Ostavite komentar


    1. Ne zna ni on ali vazno je da nesto lupi.Da mu izadje izjava u Danas-u.

      1. Marko, ti lupas li lupas, da bi ti u tom istom Danasu objavljivali komentare.

  1. Mislim da nije vreme za komentare ovog tipa ,pogotovo ako nemate realno rešenje nego samo svoje mišljenje šta bi trebalo,jer svima je poznato da Priština odbija sve, osim priznanja.Pa,neka nam gospodin kaže otvoreno svoj stav, da li se slaže sa Prištinom.

    1. Ovde u Srbiji je medijska blokada i nema puno vesti sa KiM. Da li je Srpska lista i dalje u vlasti u koaliciji sa ovima sto su uveli takse? Utisak je da najveci gubitnici uvek ispadnu Srbi na Kosovu, obicna vecina naroda. Nema gospodin da se slaze ili ne slaze sa Pristinom, na takva pitanja treba da odgovori vlast. Kada na tv vidim par kadrova iz Mitrovice jasno mi je zasto i EU i Amerika nece da se preterano angazuju. Na ulici visi vise ruskih nego srpskih zastava. Taci onda ladno kaze za ZSO ,Necemo novu republiku Srpsku na Kosovu’ , taj ,Zapad’ pogleda i mozda pomisli da je to cak pre republika Ruska tako da sam bas iznenadjen sto se ubise da se takse ukinu. Otprilike, zalite se Putinu.

      1. Toliko o blokadi a N1 ,Danas,Nova s,Nin,Vreme…Naš tv…Šetnje koje vlast ne brani čak se može i reći da ih podstiče…Da se vidi koliko Vas narod podrzava i ceni!Usput ti da si principijelan sada bi šetao a ne bi ovde kuckao pod klimom!

  2. Ne razumem stav Miletica, ako je pogresna politika to sto Srbija ne pristaje na ucene i ne odrice se svoje teritorije onda neka mu bude.

      1. Ovaj deo izjave predsednice Vlade “ jer su prekidani svi alternativni pravci preko kojih se roba „dobijala na kašičicu“ i jer je pucano na kamione i kombije koji su prevozili hranu i lekove… “ mnogo lici na dogadjanja oko barikada na Jarinju: narod se (kao) sam pobunio, pa na kraju ispade da su kriminaci .digli narod“.

        Ciji su to kamioni i kombiji? Jel nisu onoga sa kim „Nije moj brat sedeo sa njim u kafani“?

        Ovo „dobrovoljno“ zatvaranje radnji je pod zastrasujucom kontrolom onih sa „kojim se Njegov brat ne duzi.“

  3. Izdajico,pa jel pogresna odluka to sto ne damo svoje? Ne dao Bog da ti i takvi dodjete na vlast prodali bi i Beograd a ne KiM.

    1. Predato je to svoje, tvoje, njihovo, nase, 1999 kada se vojska povukla.
      Nije ti jasno, procitaj Kumanovski sporazum.

  4. Pa da,po tebi je politika nepristanka na ucene i kradju zemlje pogresna.Nisam iznenadjen.

  5. Сагледајте чињенице.Србија има проблем са својом А.П.КиМ која се прогласила „независном“.Па шта ? Не постоји држава на свету која нема исти или сличан проблем који решава.Проблем у политици се решавају новцем,то чини и Британија и Француска и Немачка и Русија и Кина и Америка,па зашто онда то не чини Србија.?
    Царина је повећана 100% ,значи Влада Србија је требала да усвоји привремену Уредбу којом би вршила повраћај новца извозницима на име плаћене царине на робу у виду пореског кредита,и то би било решење које Државу Србију не би коштало ништа,извоз робе би се наставио,не би било штете од 500.000.000.еура и губитак тржишта које је тешко повратити,што је највећа дугорочна фатална грешка.
    Значи,проблем има решење које је економски оправдано и исплатљиво а шта се чини сада ? Прави се хуманитарна катастрофа на рачун економске катастрофе.Да ли су професори са Економаког факултета израчунали штету?
    Да ли је Фискални савет израчунао штету ? Нису,сви кукају као „калимеро“уместо да реше проблем економским механизмима и покажу снагу државе.Ко има мотив и прилику да донесе Уредбу владе о фискалном подстицају извозницима у А.П.КиМ ? Коме одговара нечињење ?

    1. Nasi hiljadugodisnji rukovodioci su uvek isticali da smo posebni, zato imamo poseban slucaj. Ne razumem bas najbolje, uvoznik plati taksu a onda mu Srbija refundira? Pa to je jace od slobodne carinske zone za vreme Kostunice i inih kostunicica. Mislim da bi bilo korektno da im se refundira od troskova buduce predizborne kampanje. Ne trebaju autobusi, bilbordi, baneri, bine, razglasi, bimovi…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.