Milićević: Ako je cilj da prihvatimo nezavisnost KiM, gubimo vreme 1Foto: sps.org.rs

„Sudeći po onome što smo mogli videti tokom jučerašnjeg dana, pred nama nije laka godina kada je reč o pitanju KiM i sigurno da je ovo jedno od najtežih pitanja za nas. Suštinski je jako važno da je dijalog nastavljen i pokrenut jer dijalog nema alterantivu.

Srbija je implementirala dogovorene sporazume, sada je red na Prištinu da učini isto, jer Srbija nije ušla u Briselski proces da bi bila ponižavana i potcenjena već da bi došla do trajnog rešenja” , rekao je šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević i dodao da državno rukovodstvo ima punu podršku poslaničkog kluba SPS u pokušaju da pronađe pravična i trajna rešenja, koja će biti prihvatljiva za obe strane.

Ako je cilj da Srbija prihvati nezavisnost, prema njegovim rečima, onda u svemu tome gubimo vreme. On je naveo da je Beograd pokazao spremnost da razgovara, da pronalazi rešenja, da traga za njima, ali da bi došli do komromisnog rešenja, potrebna je volja obe strane.

„Mi tu volju nažalost ne vidimo na drgoj strani. Vidimo samo jedan ultimativni pristup što nas udaljava od kompromisnog i trajnog rešenja koje bi bilo prihvatljivo“, rekao je Milićević i dodao da je potreban realan pristup sa pogledom u budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari