Milićević: SPS spreman za konsenzus, dokument evroparlamentaraca je dobar 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Đorđe Milićević iz Socijalističke partije Srbije rekao je da je njegova stranka spremna za postizanje konsenzusa o izbornim uslovima, da je dokument evroparlamentaraca dobar, kao i da je SPS dao konkretne predloge.

„Deo platforme SPS-a je da nema razdvajnja izbora, da oni budu održani u isto vreme, predsednik države je rekao da će biti 3. aprila, insistirali smo, kada je reč o ravnopravnoj zastupljenosti u medijima, to smo naglasili u platformi, ali ravnopravna zastupljenost ne znači da se bavite uređivačkom politikom, mediji moraju da budu slobodni. Razgovarali smo o nekom privremenom nadzornom telu i metodologiji praćenja medija, ali smatramao da to telo nije potrebno jer imamo REM“, rekao je.

Kako tvrdi, odgovornost se prabacuje na stranke vladajuće koalicije, ali bi opozicija trebalo da nađe zajednički imenitelj.

„Tek smo sinoć dobili platformu od jednog dela opozicije, a pritom nismo imali platforme nekih opozicionih stranaka“, dodaje.

Milićević kaže da je cilj razgovora da se nađu rešenja uz poštovanje razlika, Ustava i zakona Srbije.

„Srbija je slobodna i demokratska, i SPS uvek izražava spremnost da razgovara i sasluša sugestije i predloge, kako bi što više građana izlašlo na izbore i više lista i kandidata učestvovalo. Naše zapažanje je da kasnimo i da su pregovori trebalo da počnu u martu, mogli smo ih voditi onlajn, smatramo da je napravljen veliki razmak između prvog i drugog sastanka, jer imamo dogovor da šest meseci pre izbora moramo da imamo dokument. Pokazujemo spremnost da dođemo do konsenzusa, dokument EP je dobar osnov, dali smo konkretne predloge, nadamo se da će postati sastavni deo dokumenta. Mi smo stranka koja smatra da je dobro da se razgovor vodi na oba koloseka, jer morate saslušati predloge svih stranaka“, kaže Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari