Milivojević najavio da će tužiti sve koji ga optužuju da preti silovanjem i linčovanjem 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

„Imam 58 godina i nikada nikoga nisam tužio sudu. Sada je došlo vreme da promenimo uloge i da tužim svakakoga ko izgovori ove besmislice – da pretim silovanjem dece i da hoću da linčujem i silujem patrijarha Porfirija, ja potomak prvog dekana Bogoslovskog fakulteta. Zbog ovoga ću tužiti sve ove partijske tabloide“ , rekao je tokom rasprave u Skupštini Srbije Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke i dodao da je samo politički podlac spreman da se sakrije iza svoje dece, dok drugu decu spuštaju u rake.

On je naveo da živimo u vremenu kad je napredni, mafijaški i izdajnički režim naše društvo otrovao mržnjom.

„Građani s razlogom pitaju šta smo to uradili ovom režimu da ovako mrzi državu i njene građane. Zlo je kod nas uzgajano i odabrinao, ne dve godine, ne… Decenijama se zlo ovde uzgajalo. Tragedija koja nas je zbog tog zla zadesila je teška, neviđena, nezapamćena i bolna.
Mi smo 11 godina ukazivali da prepunili bure baruta i da ste oko tog bureta pustili piromane da se igraju sa šibicama. Pomahnitali tiranin je namerno dao šibice u ruke svojim posrnulim sledbenicima. Zebnja malog čoveka koji se sklanja od politike i strah za budućnost su izveli ljude na ulicu“, rekao je Milivojević.

Dodao je da je vlast ljude nazivala „lešinarima, hijenama i strvinarima“, kao i da su zato izašli na ulice – „da ih prebrojite“.

„Zaljuljali su Gazelu, a mnogo više su zaljuljali temelje ovog trulog režima“, poručio je Milivojević i dodao da se naprednjacima sve vraća kao bumerang.

MIlivojević je rekao da je sve počelo tako što su naprednjaci 2012. godine došli na vlast, a onda su rešili da se zahvale svim ljudima koji su osuđeni za teška krivična dela i proglasili opštu amenestiju bez ikakve selekcije.

„Nagradili ste ljude zato što su zatvorima dobili najveći broj glas. Među kriminalcima je bilo glavno biračko telo u tom trenukutu SNS. Naravno, pustili ljude bez ikakve selekcije. Trebalo vam je da popunite posustale falange, trebao vam je Veljko Belivuk, trebao vam je Uroš Mišić koga ste tada amnestirali. To je onaj što je gurao baklju u usta žandarmu. Naravno, vrlo brzo ste ih iskoristili za zastrašivanje birača u svim onim mestima gde se održavaju izbori. Sećate li se onih scena naprednog nasilja kad brane Dragoljuba Simonovića iz Grocke, kad govore: ‘Simo, majstore. To, Simo! Ako si mu zapalio kuću!“ Nas nazivaju raznim pogrnim imenima, a brane ga do zadnjeg. Svi do jednog“ ,naveo je poslanik DS, dok su mu iz naprednjačkih klupa dobacivali.

Vladimir Orlić ga je prekinuo i izrekao mu opomenu, a replicirao mu je naprednjak Milenko Jovanov koji je poručio da on ne preti da će građani juriti opozicuju po ulicama.

„Tebe Milivojeviću jure, jer si ih herojski pozvao da ostanu na Gazeli i otišao u toalet iz koga nisu izašao. Ne možete više da kontrolišete šta se dešava. Vi ste izabrali ulicu, a ulica ima svoje zakone. Niko ne želi incidente, ali vi ste pustili duha iz boce.

„Da li sam ja organizoao nasilje, već vi i vaši vašistički mediji „, rekao je Jovanov, a Nebojša Bakarec je naveo da je SRđan Milivojević vrhunski nasilnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari