Milivojević: Ni uz izbornu krađu, SNS nije uspeo da obezbedi većinu u Beogradu 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević odbacio je današnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sadašnja vlast u Beogradu ima većinu i za konstituisanje nove Skupštine grada.

Vučić je ranije danas rekao da postoji većina za konstituisanje Skupštine grada Beograda, kao i da je ona legalna i delom legitimna.

Milivojević je međutim kazao agenciji Beta da „i Vučić kao i svaki gradjanin Beograda zna da Srpska napredna stranka (SNS), ni uz bespomučnu kradju izbora nije uspela da obezbedi većinu“.

„Sada Vučić najavljuje da će kupiti većinu… i očegledno je da se predozirao vlašću i da ne preza ni od čega da bi opstao na vlasti“, smatra Milivojević.

Kazao je i da Vučić „nije mogao da podnese da izgubi izbore u Ljigu, a kamoli u Beogradu“.

Vučić je za televiziju Prva danas ujutro rekao da će sačekati do 2. i 3. marta, da se vidi da li će ta većina biti legitimna, te da ukoliko ne bude bila, onda će biti održani novi izbori, krajem maja ili početkom juna ove godine.

Za sutra je zakazana konstitutivna sednica gradske Skupštine , koju čini 110 odbornika.

SNS i socijaliszi, po rezulatima decembarskih izbora, imaju 54 odbornika odnosno dva manje nego što im treba za formiranje vlasti.

navode opozici9je o izbornoj kradji vlast je ranije viđe puta odbacila, tvreći da opozcija time traži alibi za izborni poraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari